HomeSense categoriaEls alcaldes de la Terra Alta demanaran a Tremosa que tire enrere...

Els alcaldes de la Terra Alta demanaran a Tremosa que tire enrere els nous parcs eòlics

EDICIÓ PAPER // Els alcaldes de la Terra Alta es reuniran amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Ramon Termosa, per a fer-li palès el seu descontentament pels nous parcs eòlics que s’han projectat a la comarca. Des de la Terra Alta s’havia demanat de forma insistent una reunió amb el conseller, que finalment s’ha agendat per al proper dilluns, dia 28, de forma telemàtica.

La trobada era una demanda de la comarca i, fins i tot, alguns alcaldes van criticar que el conseller no els donava audiència. El proper dilluns serà el primer cop que els representants polítics de la Terra Alta conversen conjuntament amb Tremosa, a qui manifestaran la seua oposició ferma que la comarca aculla nous parcs eòlics. Els arguments són els mateixos de sempre: la comarca ja es troba massificada d’aerogeneradors -és la comarca amb més parcs eòlics de Catalunya- i la posada en marxa de noves instal·lacions va en detriment dels sectors estratègics de creixement a la comarca, com són l’agricultura i el turisme sostenible.

El gener del 2020, la llavors consellera d’Empresa i Ocupació, Àngels Chacón, va visitar la Terra Alta i es va reunir amb els alcaldes i altres representants polítics. En esta trobada, va defensar que el nou decret d’energies renovables -que portava en vigor dos mesos- suposaria “una forma de redistribuir instal·lacions” i, per tant, “un equilibri territorial” per les noves implantacions eòliques i fotovoltaiques.

Un any després, la comarca de la Terra Alta ha rebut els avantprojectes per a instal·lar una dotzena de nous parcs eòlics, en total 86 nous aerogeneradors, dels quals 53 s’han declarat no viables per la ponència d’energies renovables. La comarca que més projectes ha rebut és la Ribera d’Ebre, amb parcs que suposarien la construcció de 170 nous aerogeneradors a la comarca, però 84 han estat també desestimats. 

A banda d’això, per primer cop la Terra Alta ha rebut l’interès d’un promotor per a construir un nou parc fotovoltaic, que se situaria entre els termes municipals de la Fatarella i Ascó. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 36

Últimes notícies