HomeEconomiaEls alcaldes republicans alerten que perilla el cobrament dels 6,9 M€ en...

Els alcaldes republicans alerten que perilla el cobrament dels 6,9 M€ en ajudes pels aiguats de 2018

Els alcaldes republicans de Roquetes, Horta de Sant Joan i Alcanar, en representació de la resta d’alcaldesses i alcaldes del seu partit, han mostrat la seua preocupació i malestar pel cobrament de les ajudes dels aiguats de 2018 que se’ls van prometre. Han advertit que amb el “canvi de regles” i “els criteris restrictius” fixats pel Departament de Presidència de la Generalitat serà gairebé impossible que els ajuntaments ebrencs puguen rebre els 6,9 M€ que l’Estat els ha consignat.

“Volem una reunió cara a cara amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona i el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, i que ens expliquen per què tenint els recursos transferits, el Departament de Presidència estableix unes bases gairebé impossibles de complir que no permetran portar a terme les obres de reconstrucció amb uns diners ja consignats; i que el mateix subdelegat del govern espanyol, ens va anunciar amb una telefonada personal a cada alcalde”. Ha afirmat Francesc Gas, alcalde de Roquetes, abans de fer saber que adreçaran una carta a Xavier Pallarès i Joan Sabaté sol·licitant-los una reunió.

Gas ha recordat que tant el Consell d’Alcaldes del Montsià com els alcaldes d’Esquerra al mes de febrer ja havien manifestat el seu rebuig als criteris de les ajudes i demanat una reunió amb Sabaté i Pallarès, però aquesta no s’havia arribat a celebrar. “Ens trobem que quan Sabaté ja ens havia dit l’import que rebríem, llavors Presidència ens diu que es canvien les regles del joc i que potser allò no serà”. Ha manifestat l’alcalde roquetenc.

Gas ha destacat que la quantitat aportada per l’Estat representa el 50% del total de la inversió i que la resta ha d’anar a càrrec dels Ajuntaments. “Això vol dir que si no canvien els criteris, es deixarien d’invertir a les Terres de l’Ebre els 14 M€ destinats als danys dels aiguats, i per tant, quedaran moltes afectacions per refer i molts llocs de treball que es podrien crear no existiran”.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha criticat les bases i condicions fixades per Presidència: “no tenim ni la capacitat tècnica, ni econòmica, ni financera per a poder fer front a les condicions fixades. Així Alcanar hauríem de licitar, executar i justificar obres per valor de 8 M€ en divuit mesos, i això és inassumible”.

Roig ha lamentat “aquests criteris tan restrictius provocaran que perdem milions d’euros del tot necessaris per als nostres pobles. Per tant li demanarem a Presidència que modifique les condicions establertes i que els pobles acabem rebent la quantitat que el subdelegat del govern espanyol ens va comunicar per telèfon”.

L’alcalde canareu ha lamentat que el Departament de Presidència “no haja entès la diversitat del nostre territori, i no haja tingut ni l’actitud, ni l’aptitud correcta a l’hora de gestionar aquestes subvencions”. Així ha recordat que el passat 3 de novembre, abans de la redacció de les bases per acollir-se a les ajudes, ell ja va sol·licitar al Departament de Presidència la celebració d’una reunió entre els tècnics del Departament i els dels Ajuntaments afectats per parlar sobre els criteris per acollir-se; però no va rebre resposta.

L’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martin, ha explicat que els danys dels aiguats al seu poble sumen 43.000 €. “L’aiguat ens va afectar a tots els camins de terra del terme que són molt transitats perquè porten a moltes finques agrícoles, granges i masets, i també són d’accés al Port”. Ha dit després de manifestar que “un parell dels camins ja els havia arreglat l’Ajuntament perquè eren gairebé inaccessibles i d’altres d’accés al Port continuen molt malmesos”. Martin s’ha mostrat desconcertat perquè “se’ns prometen uns diners que no sabem on estaran, i on faran cap”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies