HomeSense categoriaEl Grup d'Acció Local de Pesca mar de l'Ebre adjudica mig milió...

El Grup d’Acció Local de Pesca mar de l’Ebre adjudica mig milió d’euros en ajuts el 2020

TERRES DE L’EBRE // La direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya signava el passat divendres 12 de juny les resolucions de la convocatòria d’ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca pels projectes presentats al Grup d’Acció Local de Pesca de les Terres de l’Ebre. En total han estat 18 projectes dels 28 elegibles que es repartiran els 500.000 € de la convocatòria de l’any 2020 i que els promotors hauran d’executar abans del 15 d’octubre de 2020.

D’aquest mig milió, la major part se l’emporten activitats de comercialització del peix (136.831,36 €) i de diversificació del sector turístic (129.776,76 €). Els segueixen les administracions locals, on l’Ajuntament de Deltebre i de Sant Jaume d’Enveja rebran del GALP 110.422,15 €; les confraries de pescadors es beneficiaran de 54.063,26€; el sector de la restauració de 44.721,05€; l’aqüicultura de 19.959,98 € i la pesca artesanal de 4.222,54 €.

La principal novetat d’aquesta convocatòria, que s’ha resolt en plena pandèmia de la Covid-19, han estat les facilitats que s’han posat als promotors de projectes que per la situació econòmica no han pogut tirar endavant els seus projectes. En aquests casos, se’ls ha facilitat que ho puguin fer la convocatòria vinent valent-los la data de presentació del 2020. “Hem donat facilitats atenent a la preocupació de moltes empreses turístiques o de la restauració, que davant de la incertesa han volgut no fer inversions. L’any que ve ho podran tornar a intentar” ha afirmat el gerent del Grup d’Acció Local de Pesca, Joan Alginet.

Alginet feia una valoració molt positiva de la gran varietat de projectes que s’han pogut resoldre favorablement “Els promotors representen els set municipis amb activitat pesquera i la majoria són projectes productius, amb capacitat de millorar l’impacte econòmic de les seues activitats i revertir-les al territori”. No obstant, Alginet ha lamentat els projectes que han quedat exclosos per falta de partida pressupostaria “no ens agrada que ens queden projectes sense finançament, però també és una bona senyal que hi ha competència i concurrència, i sempre surten els que més punts han obtingut”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies