HomeSocietatEls animals de companyia dixen de ser considerats “coses” per a convertir-se...

Els animals de companyia dixen de ser considerats “coses” per a convertir-se en un membre més de la família

Des del passat 5 de gener es va implantar la nova Llei de protecció i drets dels animals, en què s’estipula que estos dixen de ser “coses” per a ser considerats un membre més de la família, amb tots els drets que això comporta.

Esta llei sorgix de la creixent sensibilització que les persones tenen envers els animals, i pretén garantir la protecció d’estos, en general, i, més en particular, dels que són animals de companyia o que tenen una forta relació amb l’ésser humà. Es tracta d’una llei que a més a més de dotar de protecció els animals també vol regular el comportament que les persones tenen cap a ells, per tal que els tracten com a éssers vius en la convivència. Des de la protectora d’animals Engrescats, a Amposta, es fan ressò d’esta nova llei animal i defensen la seua promulgació ja que la consideren un pas endavant; i tot avenç en este tema és benvingut. L’objectiu de la protectora és agafar els animals abandonats del carrer i buscar-los una nova família.

La presidenta d’Engrescats, Núria Espanya, explica que actualment tenen entre 80 i 100 gossos i uns 30 gats a la protectora, i vol fer un crit d’ajuda a la societat perquè esta dixe d’abandonar animals al carrer i pare de considerar-los joguets: “Volem ser un país europeu on es complisca la llei i la gent no abandone, però sobretot volem que hi haja un respecte cap als animals en general”. Tot i que esta nova llei comporta moltes mesures que cal tenir en compte, per part dels propietaris dels animals, a la protectora encara li preocupen les excepcions que es fan en l’àmbit legal.

“Els animals de companyia… on comencen i on acaben? Els animals del caçador són considerats animals de companyia o de treball? Esta distinció d’uns sí i els altres no és el que ens preocupa, ja que per a nosaltres la llei hauria d’incloure tots els gossos i gats, sense importar perquè es facen servir. Volem que tots siguen iguals en la mateixa llei”, destaca la presidenta d’Engrescats, que espera que esta llei es vaja ampliant, ja que al seu parer encara es queda curta.

Algunes de les mesures que inclou esta nova llei de protecció animal són l’esterilització dels animals, un curs de formació reglamentat per als propietaris, l’obligació de contractar una assegurança de responsabilitat, la prohibició de dixar els animals a soles a casa durant més de tres dies o, en el cas dels gossos, durant més de 24 hores, la prohibició en venda de botigues d’animals i també la prohibició de fer servir els animals com a reclam publicitari, entre d’altres.

Però sens dubte, per a la protectora Engrescats, la més important de totes, i amb la que ja porten molt de temps intentant conscienciar a la població, és l’esterilització dels animals, el que ells consideren un concepte bàsic. “No podem anar regalant cries de gossos a la gent com si fossen joguets, quan hi ha centenars de gossos abandonats que estan esperant a trobar una nova casa i una nova família. Des de fa 6 anys que cada dia recullo animals del carrer, tant gossos com gats”, destaca Núria.

A banda de les mesures imposades en esta nova llei, des d’Engrescats creuen que és imprescindible afegir-hi sancions, com les repercussions que puguen haver-hi per abandonar un gos: “Abandonar a un gos surt gratis avui en dia, i no hi ha cap mena de repercussió per a la gent que ho fa. Des del meu punt de pista és un aspecte que cal millorar i, sobretot, valorar de cara al futur”, conclou Núria Espanya, màxima responsable de la protectora Engrescats.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

50 + = 54

Últimes notícies

-->