HomeSense categoriaEls bombers, amb menys efectius del mínim legal a Tortosa i Amposta

Els bombers, amb menys efectius del mínim legal a Tortosa i Amposta

Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta han denunciat públicament que continuen prestant el servei amb un nombre d’efectius per sota del requeriment mínim legal.

En el cas de Tortosa, treballen amb dos funcionaris menys dels que estableix la normativa, mentre que el d’Amposta ho fa amb un menys (tres de quatre).

En una situació similar, asseguren, es troben els parcs de Tarragona, Reus i Valls. Aquest mínim, recorden, es refereix a la dotació indispensable per garantir un servei de qualitat. Al marge del capítol de personal, denuncien mancances de material, vehicles o comandaments, entre d’altres.

En el cas del parc d’Amposta, els bombers han enviat una carta a l’alcalde, Adam Tomàs, exposant-li que aquesta situació pot afectar el municipi i suposar un risc de demora en el cas de simultaneïtat de serveis.  La situació, apunten, és fruit de la “mala planificació” del govern, i els ha obligat durant anys a fer hores extres per mantenir el servei dins dels mínims legals -500.000 hores en total al llarg de 2017, asseguren-. Ara, el col·lectiu ha decidit deixar de fer hores extraordinàries durant un mes,  fins al pròxim 10 de gener de 2019.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 90

Últimes notícies