HomeSocietatEls Bombers demanen extremar la precaució durant l'agost, el mes amb més...

Els Bombers demanen extremar la precaució durant l’agost, el mes amb més rescats al medi natural

CATALUNYA // Els Bombers de la Generalitat hem detectat, en els darrers anys, un increment constant dels serveis de rescat en l’àmbit natural: banyistes amb problemes a rius, barrancs, gorgs i, sobretot, excursionistes, escaladors i senderistes que es precipiten o es perden pels boscos o la muntanya. Enguany, malgrat les setmanes de confinament, el nombre d’aquests serveis també ha crescut: de 685 realitzats el 2019 ha passat, el 2020, a 726.

Però és durant els mesos d’estiu i, especialment, durant l’agost, que aquests serveis han esdevingut molt nombrosos. Davant d’aquest estiu diferent, marcat per la crisi sanitària que ens ha tingut setmanes confinats a casa i que limita els desplaçaments, els Bombers de la Generalitat volem fer una especial crida a la precaució: es preveu que molta gent prioritzarà les vacances de proximitat i sovint això inclou una sortida a la muntanya o a algun lloc de bany interior, i la simultaneïtat de salvaments a punts distants de la geografia catalana podria repercutir en la rapidesa i la qualitat dels serveis de rescat i, de retruc, posar en perill les víctimes.

El pic de serveis de rescat en el medi natural durant el mes d’agost és més acusat cada any que passa. I a la circumstància de l’agost hi hem d’afegir l’especial incidència de visites al medi natural durant els dies lliures per excel·lència: els caps de setmana. El número més alt de serveis es realitzen durant els dissabtes i diumenges.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 27

Últimes notícies