HomeSocietatEls ecologistes reclamen aturar la tramitació dels projectes eòlics mentre es modifica...

Els ecologistes reclamen aturar la tramitació dels projectes eòlics mentre es modifica el decret de les renovables

TERRES DE L’EBRE // La Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa exigeix la suspensió temporal de la tramitació de tots els avantprojectes de grans centrals d’energies renovables presentats fins a l’actualitat mentre es preparen les modificacions del decret llei 16/2019. La plataforma, que aplega 88 entitats, insisteix que la millor via per afrontar el canvi de model de transició energètica és la derogació “immediata” del decret de les renovables. Els grups ecologistes també destaquen “l’alarma” generada entre els municipis afectats per la “massificació” eòlica i solar pel fet que la Ponència d’Energies Renovables hagi declarat viables una “gran” quantitat de projectes arreu de Catalunya.

En un comunicat, els ecologistes han valorat la compareixença de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, dijous passat al Parlament, quan va presentar les principals línies d’actuació de la conselleria per aquesta legislatura. Llavors, Jordà va explicar que es vol modificar abans de novembre el decret de les renovables, del 2019, que regula el desplegament de les instal·lacions eòliques i fotovoltaiques.

Malgrat les bones paraules de la consellera, les diverses entitats reivindiquem que tot plegat serà pura retòrica si no s’aturen els projectes en tramitació, que irremissiblement afectarien greument la biodiversitat, canviarien el paisatge i comprometrien el desenvolupament d’àmplies zones rurals de Catalunya“, han resumit els ecologistes.

Per això, demanen que cal fer una planificació acurada de la transició energètica al país i establir uns criteris “rigorosos” respecte a les condicions que han de complir les grans centrals. A més, des de la plataforma s’han ofert per trebal

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 66

Últimes notícies