HomeTerres de l'EbreEls Mossos d'Esquadra alerten de diverses modalitats d'estafa relacionades amb la Covid-19

Els Mossos d’Esquadra alerten de diverses modalitats d’estafa relacionades amb la Covid-19

TERRES DE L’EBRE // Els Mossos d’Esquadra ha detectat un increment d’estafes produïdes en els centres sanitaris i socials durant l’any 2020 en el context de la pandèmia per la Covid-19.

Durant el mes de novembre han augmentat de 14 a 176 fets i al desembre, coincidint amb l’inici de la vacunació, les estafes han pujat de 5 a 121. De les gestions realitzades s’ha pogut concloure que les trucades que reben les víctimes es fan principalment des de telèfons estrangers, concretament de Mèxic i Estats Units. Es fan passar per personal del Departament de Salut de la Generalitat i sol·liciten la transferència de diners mitjançant plataformes de pagament en línia.

Els estafadors truquen per demanar un ingrés bancari immediat per lliurar vacunes, material o oferir una desinfecció de la Covid-19. Mencionen el nom de directius de la institució per donar credibilitat a la trucada que han aconseguit abans amb una altra trucada o buscant informació. En cas de no pagar, amenacen els centres amb sancions econòmiques, però al final no entreguen res ni realitzen cap servei.

El cos de seguretat recomana que es desconfie de trucades en què t’oferisquen la vacuna, material sanitari o serveis de desinfecció. Recorden que la vacuna és gratuïta, i que no s’ha de fer cap pagament, en cas de dubte, aconsellen que la gent es pose amb contacte amb el centre salut de referència, tampoc s’ha de donar informació personal i truca al 112 per denunciar.

El comissari Joan Carles Molinero, ha alertat que “cometen les estafes a través de trucades telefòniques en què ofereixen les vacunes, material sanitari com guants, mascaretes o EPI i neteja i desinfecció d’espais”, i ha afegit que duen a terme l’estafa “en centres d’atenció primària, centres de dia i residència de gent gran, centres mèdics, hospitals, clíniques i altres centres socials”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies