HomeSocietatEls Mossos faran un miler de controls de trànsit per garantir la...

Els Mossos faran un miler de controls de trànsit per garantir la seguretat a la carretera durant el pont del 15 d’agost

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra han articulat un dispositiu especial per garantir la seguretat a la carretera durant el pont de l’Assumpció, el 15 d’agost.

L’operació comptarà amb 1.091 controls que s’establiran a partir d’avui a les 15 h tant en les vies de màxima mobilitat com en carreteres secundàries i allà on es preveu més circulació. El dispositiu finalitzarà dimarts a mitjanit.

Es calcula que en l’operació sortida, que s’inicia divendres a les 15 h i acaba dissabte a la mateixa hora, uns 350.000 cotxes es desplaçaran per carretera des de l’àrea metropolitana de Barcelona. El retorn, a partir del migdia de dimarts i fins a la mitjanit, mobilitzarà uns 200.000 vehicles. Trànsit demana màxima precaució.

Dels 1.091 controls, hi haurà 315 controls d’alcoholèmia i drogues; 167 controls de seguretat passiva; 156 controls de Premot (motocicletes); 207 controls de distraccions; 159 controls de velocitat i 87 controls de transports. Des de Trànsit, 1.281 efectius faran tasques d’informació, vigilància, inspecció i seguiment de la circulació durant este període.

Mesures de circulació i regulació del trànsit

Per tal de minimitzar les afectacions viàries de sortida, tant divendres 11 d’agost a la tarda com dissabte 12 al matí, a la GI-662, al tram de Castell-Platja d’Aro, s’invertirà la prioritat de pas de la rotonda situada al punt al punt quilomètric 3,8. Per evitar retencions a la sortida 31 de l’AP-7 en sentit sud, s’invertirà la prioritat de la rotonda amb l’N-340 al Vendrell.

Per facilitar la mobilitat d’accés des de l’autopista AP-2 a la rotonda de les carreteres C-14/N-240, al punt quilomètric 36,8, a Montblanc, hi haurà una divisió de dos carrils per garantir la prioritat de pas des de l’autopista. També s’obrirà el bus-VAO de la C-58 per a tots els vehicles, excepte camions de més de 7,5 tones, tant d’entrada com de sortida de Barcelona. Dissabte, a més, de 8 a 20, es restringirà l’estacionament als vorals de la GI-682 a Tossa de Mar.

També es limitarà la velocitat per a tots els vehicles a 100 km/h en el tram entre Martorell i Gelida en sentit Tarragona, entre les 15 h i les 21 h de divendres i entre les 9 h i les 14 h de dissabte. Els camions de més de 7,5 tones, a més, hi tindran prohibit fer avançaments en sentit sud.

D’altra banda, per afavorir la mobilitat de retorn, diumenge 13 i dimarts 15 d’agost, s’aplicarà una ordenació especial de la mobilitat per afavorir la sortida des de Platja d’Aro cap a la C-31 i així garantir la fluïdesa del trànsit en el sentit de major intensitat de retorn a la rotonda del punt quilomètric 17,2 a la variant de Cassà de la Selva, a la C-65, i a les rotondes del pas inferior del punt quilomètric 19 i a la del 17. De 8 h a 20 h, es restringirà l’estacionament als vorals de la GI-682 a Tossa de Mar.

També diumenge i dimarts a la tarda s’invertirà la prioritat a les rotondes de Tordera i Palafolls, a l’N-II. A més, s’instal·laran mesures per facilitar la mobilitat a la carretera N-240 cap a l’autopista AP-2, a la rotonda del punt quilomètric 36,8 de la nacional a Montblanc. A partir de la tarda, també s’obrirà el bus-VAO de la C-58 per a tots els vehicles excepte camions de més de 7,5 tones d’entrada a Barcelona.

Diumenge 13 d’agost a la tarda s’instal·larà el carril addicional en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 entre Sant Celoni i Montornès del Vallès per facilitar els desplaçaments en sentit sud. Aquest s’obrirà segons les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat. Els camions tindran prohibit fer avançaments i hauran de circular a màxim 80 km/h de 15 a 22 al tram del carril addicional. A més, el mateix diumenge, de 15 h a 22 h, es limitarà la velocitat a 100 km/h entre Gelida i Martorell en sentit Barcelona.

Crida a la prudència tant en els desplaçaments llargs com els més curts

Tot i que inicialment no es preveu un gruix de trànsit molt elevat, Trànsit demana extremar la prudència en tots els desplaçaments, ja siguen de llarg o de curt recorregut. En este sentit, recorda la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil per evitar distraccions i de respectar els límits de velocitat, així com de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera.

Aquest any 96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes. D’estes víctimes mortals, 19 van ser al juliol i 5 des de principi d’agost. 32 de les persones que han mort a la carretera aquest any eren motoristes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 58

Últimes notícies