HomeEducacióEls premis ODS Youth Academy Challenge estimulen la recerca sobre sostenibilitat entre...

Els premis ODS Youth Academy Challenge estimulen la recerca sobre sostenibilitat entre els estudiants de batxillerat

L’el·laboració de l’treball de recerca dels alumnes de batxillerat olla esdevenir Una proposta de valor per a l’territori, per a posar de Relleu Propostes relacionades amb l’ecosistema rural i la Seua gestió. Amb aquesta idea, la Fundació Cívica Innòmnium ha Impulsat la primera edició dels premis ODS Youth Academy Challenge Terres de l’Ebre, un certamen que te com a Objectiu implicar a els alumnes de l’territori a la identificació dels Reptes de desenvolupament sostenible a l’Àmbit natural i rural.

“Les noves generacions han de crear l’su futur. I aquest futur ha de ser Molt més sostenible. Volem implicar a els estudiants en la preservació de su entorn més IMMEDIAT “, explicava Diego Pallarés, cap de projectes de la Fundació Cívica Innòmnium, dimecres a l’acte d’entrega dels Guardons.

En aquesta primera edició hi han participat més de Quaranta alumnes de batxillerat de setembre instituts de les Terres de l’Ebre, que a més de l’Acompanyament dels tutors d’institut, han rebut Assessorament especific extra per part de professionals de cadascuna de els temàtiques. Als estudiants de batxillerat s’hi han sumat vuit alumnes de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi) que han transformat Els treballs escrits en una peça audiovisual, que a mode de presentació pugna Ajudar a divulgar a els projectes.

Els estudiants de batxillerat Guanyadors han rebut una beca per a la primera curs universitari, a més, el premi per a l’audiovisual ha Estat de 1.000 €. Bona part dels Treballs presentats han analitzat a els problemes de l’plàstic, però también tems vinculats a la Regressió de delta de l’Ebre oa l’aqüicultura a les Badies dels Alfacs i el Fangar.

El jurat de l’concurs l’han format representants dels instituts participants (l’Institut Cristòfol Despuig, l’Institut Candelera, l’Institut Deltebre, l’Institut Roquetes, l’Institut Ramon Berenguer IV, l’Institut Terra Alta i l’Institut de Flix), dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, experts de l’centri de recerca IRTA, de l’GEPEC, de SEO Birdlife i Membres de la Fundació Innòmnium, entre ALTRES ENTITATS. L’entrega dels Guardons s’a celebrat aquest dimecres a l’Aula Didàctica de al Museu de Tortosa, al marc de la celebració de l’Terres Travel Festival, el festival de cinema turístic i sostenibilitat que Fins aquest dissabte, dia 11, Acull la capital del Baix Ebre. El projecte és Financat per la Unió Europea.

“Ara, la nostra idea és aconseguir connectar aquests jóvens investigadors amb el Teixit empresarial de l’territori. De FET, MOLTS d’aquests Treballs podin ser l’origen d’una start-up o d’una start-ods, com ENS agrada dir, referint-ALS Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l’Assemblea General de Nacions Unides per a , entre Altres temes, posar fre a l’canvi climàtic “ , afegia Diego Pallaré a la fi de l’acte d’entrega dels Guardons.

L’Èxit d’aquest projecte a l’Ebre -en un dels Territoris més sensibles a l’cambio climàtic de Catalunya- ja te garantida 01:00 Segona edició i, a més, és repliqués a Altres comarques. De FET, ha s’està Treballant per a implementar el model a la Conca de Barberà.

 

PREMIS

  • 1r PREMI: Núria Carles de l’Institut Cristòfor Despuig de Tortosa pel treball Bioplàstics, són la solució al problema del littering? El treball estudia fins a quin punt els bioplàstics es degraden més ràpid que els plàstics tradicionals i analitza si són una alternativa real. Per a fer-ho s’han sotmès diversos tipus de bioplàstics a diferents medis naturals per a estudiar-ne l’estat de degradació.

 

  • 2n PREMI: Gemma Lluís, de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta pel treball Creació de sistemes dunars fixats amb vegetació al delta de l’Ebre. Quin impacte tenen els sistemes dunars en la preservació de les platges? Este estudi ha analitzat el cas concret de la platja de la Marquesa i conclou que les dunes poden frenar gran part de l’erosió a curt termini, però no són la solució a mitjà i llarg termini.

 

  • 3r PREMI: Gal·la Espinosa, de l’Institut de Flix pel treball Els microplàstics. Com es poden classificar els plàstics? Quins són els seus usos, les seues propietats? Este treball vol fer reflexionar els ciutadans sobre la viabilitat de la recollida de plàstics a Riba-roja d’Ebre i posa en evidència la quantitat de plàstics que es troben a la natura.

 

  • 4t PREMI: Rubén Martínez i Irinel Timofte, de l’Institut Terra Alta de Gandesa pel treball Dona-li una nova vida al plàstic. Un projecte que pretén donar una segona vida al plàstic i introduir-lo en el procés productiu, fomentant les tres R (recol·lectar, reciclar i reutilitzar). Esta iniciativa preveu utilitzar les xarxes socials per a crear una comunitat activa, amb la finalitat no només de netejar el Delta dels plàstics sinó que el plàstic retirat torne de nou a la vida amb una nova utilitat.

 

  • 5è PREMI: Maria Curto i Chiara Frisoni, de l’Institut de Roquetes pel treball Hope for Delta. Podem aturar el creixement del nivell del mar al Mediterrani? Estes dos estudiants han analitzat la viabilitat de construir un dic de contenció a l’estret de Gibraltar i un altre al canal de Suez per a evitar que l’aigua del desgel entre al mare nostrum. El treball reflexiona sobre si és econòmicament, tècnicament, socialment i ambientalment viable amb la finalitat de protegir el delta de l’Ebre i altres deltes del mediterrani.

 

  • PREMI AUDIOVISUAL: Anna Pellicer, estudiant de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) ha estat guardonada pel vídeo que il·lustra el treball Les badies de les Terres de l’Ebre.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies