HomeSense categoriaEls Punts i les Oficines Joves de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil...

Els Punts i les Oficines Joves de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil registren 58.094 consultes a l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) de la Generalitat de Catalunya va atendre durant el passat any 2020 un total de 264.076 joves que van fer-hi fins a 324.578 de consultes sobre diferents temàtiques. D’estes dades 48.620 joves que van fer-hi fins a 58.094 de consultes formen part del territori ebrenc.

Són dades recollides per la Direcció General de Joventut als 226 Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i 44 Oficines Joves (OJ) que formen part de la Xarxa.

La situació excepcional de pandèmia per la Covid-19 ha fet que, per primera vegada a la història de la XNEJ, les consultes sobre participació s’hagen gairebé situat com a qüestió més sol·licitada, just per darrera de la temàtica sobre l’oferta educativa i formativa.

Així, un total de 46.940 de les persones joves registrades van acudir el 2020 a la XNEJ per assessorar-se o informar-se per intervenir a la comunitat de manera desinteressada i altruista. La majoria d’estes persones usuàries tenien entre 16 i 20 anys (10.221), seguides per les de la franja de 21 a 25 anys (9.576), 26 a 29 anys (9.401), menors de 16 anys (7.311), entre 30 i 34 anys (5.799) i 35 o majors (4.632). I per gènere, les noies van ser les que més van interessar-se per la participació (56% noies i 44% nois).

Així mateix, d’entre les consultes registrades sobre participació, la subtemàtica més sol·licitada va ser en l’àmbit de la participació ciutadana (92%), mentre que la resta eren qüestions relacionades amb l’associacionisme o temes jurídics.

D’esta manera, les 46.940 consultes sobre participació van significar el 23,3% del total de consultes registrades a la XNEJ el 2020. Una posició just per sota les consultes sobre l’oferta educativa i formativa existent a Catalunya, que un any més van ser les més sol·licitades amb el 23,5% del total.

Esta xifra posa de manifest l’interès de les persones joves per fer front a la crisi generada per la pandèmia amb la seua acció compromesa i altruista en l’àmbit comunitari, en la línia de les Experiències de joventut activa en temps de confinament. Es tracta d’una publicació de Joventut que recull dotze d’històries de joves implicades en iniciatives solidàries per donar suport a la gent gran de les residències, oferir serveis de cangur i encàrrecs a domicili, expressar les emocions i pensaments a través de l’art o oferint suport a les persones amb dependència.

L’estadística de la XNEJ del 2020 situa les consultes sobre treball en la tercera posició (20,2%), seguides de les de salut (10,7%), activitats d’educació en el lleure (7,9%), habitatge (4,2%), cohesió social (3,9%), cultura (3,2%), mobilitat, solidaritat i relacions internacionals (1,5%), turisme (0,8%), tecnologies de la informació i la comunicació (0,6%) i medi ambient i consum (0,2%).

La XNEJ no només actua com una eina d’atenció, informació i assessorament a les persones joves, sinó també com un instrument al servei de les administracions i dels professionals del món local. En este sentit, la XNEJ constitueix una xarxa de xarxes territorials que, més enllà d’aglutinar recursos i serveis per a l’emancipació dels i les joves, també contribueix a l’impuls i al desplegament territorialitzat dels programes de joventut i reforça, d’esta manera, la capil·laritat de les polítiques públiques adreçades al jovent català.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies