HomeAgriculturaAgricultura aprova 31 expedients d'ajuts a projectes d'instal·lació de joves a l'activitat...

Agricultura aprova 31 expedients d’ajuts a projectes d’instal·lació de joves a l’activitat agrària a les Terres de l’Ebre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2020 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària.

En esta convocatòria s’han resolt favorablement un total de 232 expedients d’ajuts per un import total de més de 6,5 milions d’euros en forma de subvenció directa. A nivell territorial 31 projectes han estat aprovats a les Terres de l’Ebre, amb un import de 825.000 €.

Els ajuts s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Tot i les difícils circumstàncies de la convocatòria 2020 per la covid-19, tenint en compte que justament el període per a presentar els projectes de viabilitat va coincidir amb l’inici de la pandèmia, i malgrat l’estat d’alarma, la reducció en el nombre de beneficiaris de l’ajut amb relació a l’any anterior és mínima, quedant palesa la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país.

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat este ajut per davant de la resta d’ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement la totalitat dels projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.

L’objectiu dels ajuts del CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l’agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries, i d’assolir un desenvolupament rural.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 72

Últimes notícies