HomeMedi AmbientEls regants de l’Esquerra soltaran l’aigua als camps d’arròs a partir del...

Els regants de l’Esquerra soltaran l’aigua als camps d’arròs a partir del 25 d’abril

La Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra ha fixat la data del 25 d’abril per a la soltada de les aigües a tot el marge esquerre del delta de l’Ebre. La data ja es va aprovar en la darrera Junta General i s’ha ratificat just esta setmana, després de comprovar que tant la meteorologia com l’estat de les faenes del camp permeten iniciar ja amb garanties el cicle del cultiu al delta de l’Ebre.

Els regants del Delta podran disposar enguany del 100 % de dotació de reg, després que l’any passat van patir restriccions de fins al 50 % de la concessió a causa de la sequera. “Tot apunta que serà un any normal després de l’any passat que vam patir moltíssim, ja que pensàvem que no podríem arribar a collir”, ha insistit en una entrevista a Delta.Cat Susanna Castells, vicepresidenta de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre. “Amb tot, estem contents dels resultats, vam haver de fer un màster en gestió i distribució de l’aigua”.

Festa de la soltada

Coincidint amb l’inici de la temporada de reg al Delta, la Comunitat de Regants organitzaven este divendres 19 d’abril la I Festa de la Soltada de l’Aigua. L’acte va anar dirigit a alumnat de primer d’ESO de l’Institut de Deltebre amb l’objectiu que puguèssin conèixer com i quina gestió es fa de l’aigua al delta de l’Ebre. La Festa es feia a l’Assut de Tivenys, on naix el canal de l’Esquerra de l’Ebre on es va fer una simulació de l’aixecada de comportes del Canal. Si bé enguany els estudiants convidats són de l’Institut de Deltebre, des de la Comunitat de Regants ja han avançat que la voluntat és consolidar esta festa i fer-la cada any amb alumnat d’altres centres.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 34

Últimes notícies