HomeEnergiaEls responsables d'Ascó I reivindiquen que ha evitat més de 193 milions...

Els responsables d’Ascó I reivindiquen que ha evitat més de 193 milions de tones de CO2 en 40 anys de funcionament

Els responsables d’Ascó han reivindicat que la planta d’energia nuclear ha permès estalviar l’emissió de 193 milions de tones de CO2 a l’atmosfera en els 40 anys que fa que funciona. L’efemèride va tenir lloc el 13 d’agost i va marcar, alhora, l’entrada de la instal·lació a l’anomenada operació a llarg termini. Ascó I és la primera de les tres centrals operades per l’Associació Nuclear Ascó Vandellós II (Anav) que assoleix aquest estadi i els seus responsables afirmen que afronta la nova etapa “en condicions òptimes de seguretat i fiabilitat“. Alhora indiquen que s’inverteixen anualment 30 milions d’euros per planta en la millora i modernització dels sistemes. Des del 1983 la planta nuclear ha generat 293,8 TWh d’energia bruta.

Segons han explicat també els gestors d’Anav, la producció conjunta d’Ascó I, Ascó II i Vandellós II va cobrir, l’any 2022, el 9,9% de la demanda d’energia elèctrica a Espanya i fins al 57,3% de la demanda a Catalunya.

La central nuclear Ascó I compleix 40 anys proporcionant a la societat energia lliure d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i constituint un pilar del sistema elèctric espanyol“, ha celebrat el director de la planta, Jorge Martínez Casado.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies