HomeEconomiaEls socis impugnen l’assemblea de la cooperativa de Camarles i demanen auditar-ne...

Els socis impugnen l’assemblea de la cooperativa de Camarles i demanen auditar-ne els comptes

L’assemblea general ordinària de socis convocada per la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre (Camarles), el passat diumenge 5 de desembre, no va poder tirar endavant, després que els socis impugnessen el primer punt de l’ordre del dia: l’aprovació dels nous estatuts socials.

Amb este punt es pretenia regularitzar la situació de la Junta Rectora, amb la renovació de càrrecs i el nomenament de nous membres; però un dels socis va impugnar l’assemblea, ja que no havien tingut accés a una còpia dels estatuts que per llei han de rebre 15 dies abans de la celebració de l’assemblea. A partir d’aquí ja no es va poder tirar endavant amb la resta de punts de l’ordre del dia. Amb tot, es va aprofitar la convocatòria per a presentar els comptes dels exercicis 2017, 2018, 2019 i 2020, i es va respondre a les preguntes dels socis sobre la situació financera de la cooperativa.

“Vam intentar fer entendre als socis la importància d’aprovar estos dos punts de l’ordre del dia, ja que tenim entitats i organismes disposats a ajudar la cooperativa, però necessitem tenir els estatuts actualitzats, i els comptes, aprovats”, explica Antoni Navarro, secretari de la cooperativa de Camarles. “Sabem que estàvem demanant un acte de fe als socis, però la urgència de la situació ho requerix”, insistix Navarro, ja que durant l’assemblea es va demanar als socis d’aprovar els dos primers punts de l’ordre del dia i, a posteriori, fer les reclamacions oportunes.

 

Auditoria de comptes

Amb l’assemblea bloquejada per la impugnació del primer punt, la Junta va decidir igualment fer la presentació dels comptes als socis, ja que no s’havia celebrat cap assemblea des de 2018.

Molts socis van mostrar desconfiança davant la situació financera de l’entitat i van demanar una auditoria dels comptes. Finalment, es va acabar votant este punt, i els comptes del 2017 al 2020 hauran de ser auditats abans de portar-se a aprovació de l’assemblea. “Així ho farem: portarem els comptes a auditar, malgrat que no hi estem obligats per llei. I tan prompte com ho tinguem, farem una nova assemblea i els socis rebran, amb 15 dies d’antelació, una còpia dels estatuts i dels comptes”, ha assegurat Navarro, que no s’ha atrevit a donar data per a la nova assemblea.

Malgrat que se seguiran els passos que han demanat els socis, Navarro ha insistit que “el problema està en la urgència”, i lamenta que el bloqueig puga fer insalvable la situació de l’entitat: “Fins ara hem pogut anar salvant els embargaments dels pagaments i venciments de la hipoteca i els crèdits que tenim, però si en ve un de nou ja no el podrem pagar”.

Davant del bloqueig de l’assemblea no es va poder presentar la proposta de viabilitat de l’entitat. Navarro ha insistit que la situació de la cooperativa es pot reconduir si se n’aconseguix refinançar el deute: 200.000 euros d’una hipoteca amb la Caixa i 200.000 euros d’un crèdit de l’Institut Català de Finances. Per a dur a terme el refinançament se’ls requerix la regularització de la situació de la cooperativa.

 

Instal·lacions tancades

A banda del bloqueig de l’assemblea, l’actual junta treballa per a reobrir les instal·lacions de la cooperativa, que estan tancades des de l’estiu, ja que la companyia elèctrica els va tallar la llum per impagament. La cooperativa ha hagut de fer front al pagament de dos factures per valor de 9.000 euros.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 38

Últimes notícies