HomePolíticaPolèmica a Alcanar entre el regidor de Governació i l’oposició, per una...

Polèmica a Alcanar entre el regidor de Governació i l’oposició, per una campanya de conscienciació de circulació

La posada en marxa, este estiu, d’una campanya de conscienciació de circulació dins del municipi aixeca rebombori a Alcanar, que culmina amb la petició en bloc de tots els grups municipals de l’oposició de la dimissió del regidor de Governació, el republicà Jordi Bort, en el darrer ple celebrat el 25 de novembre.

Arran de l’entrada en vigor del decret que reduïx la velocitat en vies urbanes a 30 km/hora, així com de les queixes reiterades dels veïns i veïnes d’Alcanar davant els excessos de velocitat d’alguns conductors en determinats trams del municipi, l’Ajuntament canareu, de la mà de la Policia Local, va posar en marxa una campanya de conscienciació de circulació. Esta campanya va consistir en la contractació d’una empresa, amb un cost de 14.500 €, que durant una setmana va instal·lar un radar en diferents “trams de risc” del municipi, que va culminar amb 336 multes tramitades i 676 captures lleus que van decidir no tramitar-se.

Segons la regidora del PSC, Neus Sancho, “esta no és una mesura que afavorisca la conscienciació, més aviat és recaptatòria, i amb un cost desproporcionat pels set dies que va durar, quan hi ha altres mesures a emprar”. Des de Junts, Paco Reverter, assenyalava que “el que s’hauria d’haver fet és posar radars pedagògics, tal com vaig demanar en una moció”. “Volem saber quin criteri tècnic ha emprat el regidor perquè les denúncies lleus no es tramiten i en quin punt de la llei s’establixen com a lleus, atès que això ha creat malestar i desconfiança entre la ciutadania”, deia Èrica Bel, de la CUP. Segons l’oposició, van demanar explicacions en darrers plens i “el resultat ha estat que no hem aclarit res”. Davant d’això, en la darrera sessió plenària, celebrada el passat 25 de novembre, van demanar la dimissió de Bort.

Esta versió que topa amb la del regidor de Governació d’Alcanar, que no va poder assistir a la darrera sessió plenària, i que detalla que durant la Comissió Informativa “va donar comptes àmpliament de la campanya”, i que va respondre a totes les preguntes plantejades per l’oposició. Esta campanya pretenia resoldre una problemàtica existent al municipi, ja que en determinats trams es conduïx a gran velocitat, i es vol evitar “desgràcies”, com “atropellaments”. “La Policia Local va demanar-nos eines i recursos, i nosaltres tenim el deure de posar-los a la seua disposició”.

Bort afegix que no li correspon a ell decidir quines sancions es tramiten i quines no, sinó que això és competència de la Policia Local, i a més, ve determinat pel reglament de Trànsit. En este sentit, explica que els agents, que disposen de poder discrecional per a prendre decisions, van tramitar les sancions d’aquells conductors que superaven els 50 km/h. “No s’han de mesclar els àmbits tècnics amb els polítics; i nosaltres no hem de donar directrius polítiques a la policia”, afirma.

“L’oposició està fent una ofensiva contra ERC, ara, cap a mi, com fa unes setmanes van demanar la dimissió del regidor de Turisme per unes cites que ells mateixos van traure de context, i veure’m qui ens seguix”. També diu que va fer-se una reunió amb l’oposició, l’alcalde, ell mateix i l’equip tècnic de la Policia Local i de l’empresa per a donar les explicacions pertinents. Per últim, assenyala que “tant de bo no calgués fer este tipus de campanyes ni posar sancions; però, de vegades, s’han de prendre decisions desagradables”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 57

Últimes notícies