HomeSocietatEls tallers per a pacients oncològiques no s'han aturat durant la pandèmia...

Els tallers per a pacients oncològiques no s’han aturat durant la pandèmia al Verge de la Cinta

Segons informa el departament de premsa del Departament de Salut l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i la Fundació Stanpa col·laboren per a ajudar a fer que pacients amb càncer es puguin sentir millor, oferint-los tallers centrats en la cura de la pell i l’ús de maquillatge, en el marc del programa “look good feel better” (Posa’t guapa, et sentiràs millor) des de l’any 2016.

Aquest programa, organitzat a diferents hospitals, es realitza a través de tallers, dirigits per voluntaris professionals de la bellesa i destinats a petits grups de dones. A l’HTVC compten amb la col·laboració dels professionals d’Infermeria i voluntaris de l’AECC, i les pacients reben gratuïtament un necesser de productes donats per les empreses patrocinadores.

Durant aquests dos últims anys, marcats pel confinament i la distància, la fundació i els professionals de l’HTVC han continuat estant a prop de les pacients, ajudant-les a veure’s més guapes, i fomentant que puguin compartir les seves experiències amb altres dones que viuen situacions similars.

Des de l’inici de la pandèmia, s’han realitzat cinc tallers en línia i un de presencial amb quaranta-set participants totals. El personal d’Infermeria de l’HTVC informa les pacients sobre els beneficis físics i psíquics que aporta tenir cura de la pell i veure’s bé, especialment en aquesta etapa, i els ofereixen informació sobre les eines, activitats i suports de la Fundació Stanpa.

En una enquesta anònima feta durant al llarg del 2021 veiem que els canvis que més noten les pacients, arran de la quimioteràpia són: la caiguda del cabell, la sequedat de la pell i el canvi de pestanyes, celles i ungles. Les enquestades s’han mostrat satisfetes amb el contingut del taller i més segures de si mateixes i animades que abans de participar-hi.

La Fundació Stanpa, a través de les seves xarxes socials, mostra testimonis, ofereix consells, etc., fomentant la creació de comunitat. La seva missió principal és ajudar a aquestes dones a restablir la seva pròpia imatge, recuperar l’autoestima i tirar endavant la seva lluita contra la malaltia amb més confiança.

El pròxim 22 de febrer es durà a terme el primer taller dirigit als homes titulat “Higiene i cura de la pell per a homes amb tractament oncològic” amb la participació de pacients de l’HTVC.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 21

Últimes notícies