HomeEconomiaEls treballadors que l'any passat van estar en ERTO podran pagar la...

Els treballadors que l’any passat van estar en ERTO podran pagar la renda en sis mesos sense interessos

CATALUNYA // Els treballadors que l’any passat van estar afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) derivat de la pandèmia de la covid-19 podran pagar l’impost de la renda, si la declaració els surt positiva, en sis mesos sense interessos. Segons informa ‘El País’, el Ministeri d’Hisenda aprovarà el canvi en els propers dies i els afectats podran satisfer l’impost entre el juliol i el desembre. Les prestacions que han cobrat els treballadors sotmesos a una d’aquestes regulacions tributen com a rendiment del treball, però les paga el Servei Públic d’Ocupació (SEPE). Això fa que el treballador hagi tingut dos pagadors, una situació que Hisenda preveu i que regula amb límits d’exempció més baixos que amb un de sol.

En concret, un treballador que ha cobrat fins a 22.000 euros en l’exercici corresponent d’un sol pagador està exempt de fer la declaració. Però si ha cobrat de dos pagadors, els límits són de 14.000 euros per al primer i de 1.500 per al segon. ‘El País’ indica que, segons l’Agència Tributària, aquest any hi haurà uns 327.000 nous declarants que compliran amb aquests supòsits.

D’altra banda, el SEPE no està obligat a fer la retenció mensual de la part corresponent a l’IRPF a les nòmines que paga si els imports són inferiors a 14.000 euros, si no és que el treballador ho demana expressament. És per això que molts dels afectats es poden trobar amb que han de regular tot de cop la seva situació en la campanya de la declaració de la renda que comença el 7 d’abril.

L’Agència Tributària, afegeix el rotatiu madrileny, està enviant cartes informatives als nous declarants on els indica que poden fraccionar el pagament en sis terminis sense interessos si la declaració els surt a pagar, començant el 20 de juliol i acabant el 20 de desembre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 59

Últimes notícies