HomeSense categoriaEls veïns de Tortosa se senten “enganyats” i reclamen l'aparcament en alçada...

Els veïns de Tortosa se senten “enganyats” i reclamen l’aparcament en alçada per a l’hospital

La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa (FAVT) ha dit prou. Este dijous va aixecar la veu per a expressar el seu malestar pel retard i la incertesa que acumula el projecte per fer un aparcament en alçada a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, fonamentant així a més a més futures ampliacions del centre i convertint-lo en un hospital urbà, amb una accessibilitat que gire full de la caòtica mobilitat al seu entorn.

El juliol del 2017, arran la pressió tot just de la FAVT i dels sindicats sanitaris, el Departament de Salut va apostar públicament per l’opció de l’aparcament al talús mateix de l’hospital -en detriment d’un nou hospital en una altra ubicació-. Els veïns van celebrar que la Generalitat anunciés el 2018 que a principis del 2019 ja començarien les obres. Ara, al cap d’uns mesos, després d’haver-se reunit amb la directora dels Serveis Territorials de Salut, Mar Lleixà, han comprovat que encara està pendent de concretar-se la viabilitat tècnica i financera del projecte. “Ara se’ns parla d’un projecte complicat i costós, que encara és un avantprojecte, i que està en estudi la viabilitat, quan els problemes d’accessibilitat són molt importants i ara a sobre hi posen més serveis [estan a punt de començar les obres d’un nou edifici oncològic i un d’administratiu]; és a dir, més gent treballant i més usuaris”, va descriure el president de la FAVT, Carles Redó. La FAVT reclama que es tire endavant l’aparcament en alçada promés. “Si l’edifici resulta que ara no és viable [ho ha de decidir una comissió tècnica exprés], ens temem que no es faça res. No vam renunciar ni renunciem a l’hospital nou, vam ser i som realistes, però no permetrem que ara se’ns prenga per ximples”, va afegir el president dels veïns del Centre-Nucli Històric i alhora representant veïnal al Consell Territorial de Salut, Josep Baubí. La directora dels Serveis Territorials de Salut, Mar Lleixa, ha volgut respondre Baubí en el sentit que en qualsevol cas, siga quina siga la decisió tècnica en relació a l’aparcament al talús, el departament farà alguna cosa per a resoldre els problemes d’accessibilitat, que són “una prioritat” per a Salut.  “En cap cas el que no és farà és no fer res”, ha sortit al pas.

La FAVT ha demanat una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i no descarta “traure la gent al carrer”, segons Redó. “Ens sentim enganyats i si ens enganyen, farem el que calga”, va rubricar Josep Aixarch, de l’Associació de Veïns de Sant Llàtzer.  La FAVT també ha carregat contra el funcionament de les urgències de l’hospital, també pendents de ser ampliades. “Però abans d’ampliar serveis cal resoldre la qüestió de l’aparcament”, va insistir Aixarch.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies