HomeSense categoriaManel Masià dixa la presidència dels Regants de la Dreta, després...

Manel Masià dixa la presidència dels Regants de la Dreta, després de 40 anys

Manel Masià deixarà la presidència de la Comunitat General de Regants de la Dreta de l’Ebre en la pròxima Junta General, convocada per al 30 de novembre, i en la qual se celebraran eleccions als càrrecs de president, vicepresident i vocal secretari. Masià acaba el seu mandat com a president a la Comunitat General i ha confirmat al Setmanari l’Ebre que ja no optarà a la reelecció i deixarà el càrrec després de 40 anys. “Acabo el mandat i ja ho deixo tot”, ha assegurat Masià, que també dixa la presidència de la Zona Delta, un càrrec que va renovar ara fa dos anys i que queda en mans del vicepresident Antonio Almudeve. 

Masià no ha avançat qui en pot ser el substitut al capdavant de la Comunitat General i ha insistit que el nou president sortirà escollit del procés electoral, que se celebrarà en la Junta General del 30 de novembre. Amb tot, diferents fonts apunten que podria recaure en la seua mà dreta a la Comunitat i president de la zona Prats, Manel Ferré Aixendri. El que és segur és que serà una nova Junta continuista. 

A la Junta General estan representades les 10 comunitats de zona: Xerta, Aldover, Roquetes, Delta, Sant Jaume, Illa de Riu, Illa de Buda, Prats, Sant Carles de la Ràpita i Poblenou. Cada zona, en funció del seu pes, designa els seus delegats a la Junta General, on també tenen representació el president i el vicepresident. La que té un pes més important és la zona Delta (un 40% dels vots) i tots els acords a la Junta general arriben ja pactats prèviament amb les comunitats de zona. 

Fa dos anys hi va haver un intent per part d’un grup opositor de renovar la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre a partir de guanyar la presidència de la zona Delta, amb tot la candidatura alternativa a Masià es va quedar a 300 vots del canvi. En aquell moment el grup renovador ja va advertir que l’única manera d’aconseguir un canvi de mandataris a la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre passa per renovar primer les juntes de les comunitats de zona i a través d’elles poder forçar un canvi a la General.    

Malgrat deixar el càrrec de president de la Comunitat, en la Junta General del 30 de novembre es preveu ratificar l’acord adoptat per la Junta de Govern que ha nomenat Manel Masià com a president honorífic de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre. Com a president executiu de l’entitat, el dirigent ampostí va ser un dels artífexs de l’històric minitransvasament de l’Ebre al Camp de Tarragona, fa 30 anys, per portar-hi l’aigua que es perdia per les males condicions de la xarxa de canals a canvi de millores en esta infraestructura. També es va mostrar sempre disposat a acceptar el transvasament de l’Ebre previst al PHN d’Aznar -i derogat per Zapatero- a canvi d’inversions per al territori.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies