HomeEnergiaEndesa estén una nova línia subterrània a Alcanar que substitueix, de manera...

Endesa estén una nova línia subterrània a Alcanar que substitueix, de manera definitiva, la que va quedar malmesa per l’aiguat de 2021

Durant aquesta setmana, les persones que es passegin pels entorns del barranc de Sant Jaume a les Cases d’Alcanar, al municipi d’Alcanar, podran veure en directe el procés de desmuntatge de la línia que, durant dos anys, ha donat servei a part del municipi. I és que tot just la setmana passada, Endesa va posar en servei una nova línia subterrània a 25 kV d’1 quilòmetre total d’extensió al mateix barri marítim que permet retirar la infraestructura que avui s’ha començat a desmuntar i que va substituir, en el seu moment i des del principi de manera temporal, la línia que la DANA de 2021 es va emportar per davant amb la seva força. Aquesta actuació, que s’ha fet de manera coordinada amb l’Ajuntament del municipi, beneficia, directament, la qualitat del subministrament de 2.883 veïns d’Alcanar i de manera indirecta de tot el municipi, ja que la xarxa de mitjana tensió es troba mallada (interconnectada entre sí) per garantir una major fiabilitat del servei.

La nova línia, ara soterrada, es troba més protegida als fenòmens meteorològics extrems que puguin venir en el futur. Les obres han consistit en l’estesa de més de 1.000 metres de línia subterrània que transcorre per la part posterior del barranc de Sant Jaume i creua la Carretera Nacional 340 fins al centre de transformació. A més de la instal·lació de nou cablejat, s’ha instal·lat un nou interruptor seccionador (en el punt que la línia aèria connecta amb la subterrània), amb un seccionador de nova tecnologia (amb gas encapsulat SF6) i telecomandat, que permet ser maniobrat a distància.

Foto: Cedida

Així mateix, s’ha reformat íntegrament el centre transformador on arriba la nova línia. S’hi ha substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. A més, també s’ha digitalitzat aquesta unitat dotant-la amb un sistema de control remot per tal de poder-lo accionar a distància i evitar, així, haver de desplaçar personal sobre el terreny davant d’una eventualitat, la qual cosa permet reduir el temps d’interrupció del servei, en cas que n’hi hagi, en un 20% i millorar, així, la qualitat del subministrament als clients.

Un cop la nova línia ha entrat en servei, en la següents setmanes està previst el desmuntatge dels 906 metres del que ha estat la línia provisional i els seus 12 suports.

Foto: Cedida

Així, no només s’ha recuperat al 100% la instal·lació, sinó que s’ha augmentat la seva fiabilitat i seguretat fent-la soterrada, donada la possibilitat de que fenòmens de la magnitud, o similar a la DANA de 2021, es puguin repetir. Amb aquest tipus d’intervencions, des de la Companyia es treballa per millorar les infraestructures, adaptar-les, quan cal, als nous escenaris climàtics que ens podem trobar per tal de poder seguir oferint sempre un servei elèctric de qualitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies