El diputat de Junts al Congrés, Josep Maria Cruset, ha participat aquest divendres en el Cafè Cambra de la Cambra de Comerç de Tortosa on ha pogut compartir amb els empresaris de les Terres de l’Ebre les necessitats del territori, sobretot, en matèria d’infraestructures. Cruset, que ha fet un anàlisi i reflexió del moment polític actual a l’Estat espanyol, ha recollit les principals demandes dels empresaris, moltes d’elles de projectes pendents de fa molts anys. “Tenim projectes embarrancats que no s’estan desenvolupant perquè no hi ha Pressupostos Generals de l’Estat i estem veient com no s’estan resolent”, ha manifestat el diputat.
En aquest sentit, Cruset s’ha referit al tercer carril de l’AP-7, a la sortida de l’AP-7 al Montsià, la variant de Gandesa, la continuació de l’autovia A-7 entre Hospitalet de l’Infant i Alcanar, o l’estació intermodal de mercaderies a l’Aldea, entre altres. El diputat ha assegurat que són “projectes cabdals per desenvolupar el potencial que tenen les Terres de l’Ebre”, i s’ha compromès a seguir pressionant el govern de l’Estat perquè materialitzi aquestes actuacions. “Cal que les Terres de l’Ebre tinguin el futur que es mereixen”, ha afegit.
Així mateix, en el decurs de la conversa amb els empresaris ebrencs, Cruset ha compartit la preocupació d’aquests per la reducció de la jornada laboral. “Ens mantindrem ferms en la nostra oposició a la reforma perquè inhabilita el desenvolupament de les empreses ebrenques. La gent el que vol és cobrar més, no treballar menys”, ha assegurat. En aquest sentit, el diputat ha carregat contra el govern del PSOE, amb la complicitat del PSC, per ser “una trituradora de la classe mitjana: més impostos, augment del preu de la vida, menys salaris i pitjors serveis públics”.
En la seva exposició “El futur econòmic de les Terres de l’Ebre, avui no és decideix a Catalunya”, el diputat al Congrés ha desmuntat amb xifres el relat que fa el govern de l’Estat sobre la situació econòmica . Cruset s’ha mostrat preocupat per les xifres d’atur, concretament les d’atur juvenil; els menors en risc de pobresa, o la inversió que el govern de l’Estat fa a Catalunya i que no arriba ni a 100 euros per habitant, molt per sota d’altres comunitats autònomes.
Així, ha explicat que Junts ha aconseguit la reducció de l’impost de societats, l’eliminació de l’impost energètic, l’eliminació de l’impost a mútues, la modulació de l’impost a la banca, i la bonificació de la seguretat social per als clubs esportius que contracten entrenadors. També ha detallat que gràcies a Junts s’ha aconseguit la transferència de les competències en immigració a Catalunya, i l’oposició del grup polític a la regularització massiva; la necessitat de potenciar el desenvolupament econòmic, la modulació de la Llei d’indústria i autonomia estratègica, i la reducció de la burocràcia administrativa.