HomeSocietatEnoturisme a Les Vinyes del Convent

Enoturisme a Les Vinyes del Convent

Unes vinyes amb història que no dixen de ser un homenatge a la família i al territori. En una ubicació privilegiada i amb vistes a Horta de Sant Joan, als Ports i a les Roques de Benet, s’alça elCeller Les Vinyes del Convent.

El projecte, impulsat per l’empresari Elías Gil, va inaugurar-se el 2017 per a veure renéixer la tradició vinícola familiar de 250 anys d’història, amb més de quatre generacions dedicades a la vinya. De fet, s’anuncia com el primer celler que es construïx a Horta de Sant Joan, població situada en una comarca tradicionalment lligada al món del vi i sota el paraigua de la Denominació d’Origen Terra Alta. La comarca agrupa 8.100 hectàrees de vinya, de les quals 300 a Horta i 110 dedicades a l’elaboració dels vins de Les Vinyes del Convent.

Les Vinyes ofereixen tres modalitats de visita en funció del nombre de vins a tastar i totes inclouen una visita guiada al celler. El nou celler comprèn un claustre i una capella sacralitzada amb una creu templera en homenatge a l’orde militar dels templers, que van estar a Horta el 1296 i eren els encarregats de regularitzar el comerç del vi a la Terra Alta. Les instal·lacions també engloben un museu on s’exposa tota una col·lecció d’estris relacionats amb la viticultura de diferents èpoques, i que ha estat concebuda per a fer divulgació de la cultura del vi entre els futurs visitants del celler; així com un restaurant a la planta superior per  a esdeveniments privats. 

Als voltants del celler s’han plantat algunes de les vinyes que donen tipicitat a la zona. També hi ha altres ceps distribuïts en cinc finques diferenciades al voltant d’Horta de Sant Joan: la Finca la Pesca (la més gran del projecte), Finca Viarnets, Finca Lo Povet, Finca la Senyoria i Finca Mas de Sotorres.

Les Vinyes inclouen cinc tipus de garnatxa: blanca, negra, peluda, tintorera i alta. Esta última varietat ha estat recuperada a través d’operacions d’arqueologia vinícola, així com un tipus de raïm Muscat de gra petit i vermell que es trobava pràcticament extingit. A més a més, per a l’elaboració de tota classe de vins, també hi ha plantades varietats com el macabeu, la parellada o el syrah. Així, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima qualitat i uns vins amb personalitat. 

Les Vinyes del Convent s’han servit d’unes condicions climàtiques, d’humitat, altitud i vents diferents de la resta de la comarca, idònies per a esta mena de cultiu.  Tots estos ingredients queden reflectits en el raïm que s’hi cultiva i ja n’han sortit estes referències vinícoles: Los Ceps de la Via Verda Blanc -elaborat amb macabeus, parellada i garnatxa blanca-, Los Ceps de la Via Verda Negre -una mescla de carinyena, syrah i ull de llebre, un vi negre jove-, Els Costums Blanc -un vi monovarietal 100% garnatxa blanca-, Els Costums Negre -100% Garnatxa Alta-, Mas de Sotorres -garnatxa blanca cultivada en les finques del Parc Natural-, el Mon Pare -vi de criança de 18 mesos en foudres de fusta de roure-, el rosat Lola Bel -un 100% garnatxa peluda-, i el Diferents -per ara, l’únic vi escumós del celler majoritàriament elaborat amb garnatxa blanca-.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 77

Últimes notícies