HomeSense categoriaEntra en funcionament el nou servei municipal d'atenció integral a persones LGTBI

Entra en funcionament el nou servei municipal d’atenció integral a persones LGTBI

Des d’aquesta setmana, ja és operatiu el nou servei municipal d’atenció integral LGTBI de Tortosa. Es tracta d’una oficina des de la qual s’oferirà informació sobre tots els aspectes relacionats amb el col·lectiu lèsbic, gai, transgènere, bisexual o intersexual, tant a les persones que formen part d’aquest col·lectiu com a les persones del seu entorn més pròxim, com familiars o amics.

El servei prestarà l’acompanyament en diverses matèries: orientar les persones que estan en trànsit en la determinació de la seua orientació sexual, perquè puguen saber on adreçar-se; oferir un espai d’acollida on poder ser escoltades sense ser jutjades; desenvolupar accions de sensibilització per ampliar el coneixement d’aquesta realitat i evitar l’estigmatització; fer difusió a través de diversos canals, com ara les xarxes socials o amb l’organització de conferències; o oferir formació al personal professional de l’àmbit sanitari, entre d’altres accions.

A més, des del SAI-LGTBI també es dispensarà atenció a les persones que s’hagen sentit discriminades o agredides per la seua orientació sexual, perquè sàpiguen com actuar i on acudir, amb l’objectiu d’evitar la doble discriminació.

El SAI-LGTBI està obert els dilluns, de 17 a 19 h; els dimarts, de 12 a 14 h; i els dijous i els divendres, de 12 a 15 h. A més, disposa del telèfon 663 73 82 82 on es poden adreçar consultes durant aquest horari, i el correu electrònic sai.lgtbi.tortosa@tortosa.cat

 

Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

El nou servei entra en funcionament coincidint amb el Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia del 17 de maig. Amb motiu d’aquesta commemoració, l’Ajuntament de Tortosa s’ha sumat avui, un any més, a fer visible la bandera multicolor que reivindica els drets i les llibertats de les persones LGTBI penjant-la del balcó consistorial. L’acció vol contribuir a donar a conèixer aquesta realitat i que tothom puga viure amb llibertat.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 82

Últimes notícies