HomeSense categoriaVídeo · Entra en vigor la nova tarifa del consum elèctric

Vídeo · Entra en vigor la nova tarifa del consum elèctric

TERRES DE L’EBRE // Entra en vigor un nou model de factura elèctrica per als consumidors acollits al Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC) que fomentarà l’estalvi energètic, l’eficiència, i l’autoconsum.

Esta reforma tarifària, aprovada pel Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol, juntament amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), afecta totes les persones amb un contracte de subministrament domèstic.

Nova estructura de la tarifa 

La nova estructura va dirigida a tots els clients domèstics i petits negocis que tinguen contractada una potència inferior als 15 kW, i està pensada per modificar els patrons de consum.

Hi haurà tres períodes d’energia, això vol dir que el dia es dividirà en tres franges: punta, plana i vall. Els peatges (serveixen per a pagar el transport i la distribució de l’electricitat fins a casa) i càrrecs (serveixen per a pagar altres conceptes inclosos a la factura com les primes a les renovables, o el dèficit de tarifa) que pagarem a cada franja seran diferents, i l’efecte immediat serà, per exemple, que posar la rentadora a l’hora punta serà el doble de car que a l’hora vall.

El període punta, el cost serà més alt, i està comprès entre les 10 i les 14 h i les 18 i 22 h; el tram pla, amb un cost intermedi, se situarà entre les 8 i les 10 h, les 14 i les 18 h i entre les 22 i 24 h; i la tarifa vall, la més barata de les tres, se situarà entre mitjanit i les 8 del matí i s’aplicarà durant cada hora dels caps de setmana i festius.

Així, els usuaris que traslladen el seu consum cap a les hores planes i vall, les de menor demanda, aconseguiran un major estalvi en la seua factura.

 

La nova tarifa també afecta la potencia.

Amb la nova tarifa podem contractar dos potències diferents, amb preus també diferents, una per als períodes punta i pla i una altra per al període vall.

D’esta manera aquells consumidors que tinguen unes necessitats de potència més elevades en període vall, com els usuaris de vehicle elèctric, podran beneficiar-se de contractar una potència superior per al període vall i mantenir la seua potència habitual en els trams punta i pla, evitant pagar el sobrecost d’esta potència extra durant cada hora del dia. Si el consumidor no sol·licita este canvi se li aplicarà, de manera automàtica, la potència actual contractada en tots dos períodes.

 

Foment de l’estalvi i l’autoconsum

La combinació dels nous peatges (serveixen per a pagar el transport i la distribució de l’electricitat fins a casa) i càrrecs (serveixen per a pagar altres conceptes inclosos a la factura com les primes a les renovables, o el dèficit de tarifa) permetrà que la factura elèctrica tinga un major component variable.

Per a la majoria de consumidors, si mantenen els mateixos hàbits de consum, la nova tarifa no suposarà una rebaixa important. De fet, per a molts fins i tot es traduirà en un increment de preu.

Amb això es promou l’autoconsum, que redueix la demanda d’energia procedent de la xarxa. Este nou model beneficiarà, a més, als consums amb component estacional com el turisme.

 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 88

Últimes notícies