HomePolíticaERC demana també explicacions a l'alcaldessa de Tortosa sobre els contractes del...

ERC demana també explicacions a l’alcaldessa de Tortosa sobre els contractes del cas Efial

El grup municipal d’ERC ha reclamat també explicacions a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, sobre la implicació de l’Ajuntament en el cas Efial que investiga l’Audiència Nacional i el possible frau d’1 milió d’euros públics que hauria patit. Després que el grup de la CUP sortís públicament divendres per demanar informació, el portaveu republicà, Xavier Faura, ha registrat diverses preguntes sobre la suposada contractació irregular per part de l’empresa municipal de gestió urbanística, GUMTSA, entre 2008 i 2016, segons la interlocutòria judicial. Faura ha reclamat les explicacions abans del pròxim ple del dia 8 de maig. “No pensa fer res l’alcaldessa per recuperar aquest milió d’euros dels tortosins i les tortosines?“, ha inquirit.

Els republicans, que recorden que fa tres mesos ja van presentar una instància demanant informació sobre el cas, demanen còpia dels contractes formalitzats entre Efial Consultoria i les societats municipals Tortosa Sport, GUMTSA i Empresa Municipal de Serveis entre els 2008 i el 2016. També còpia de l’informe d’intervenció de cada expedient de contractació entre les empreses municipals esmentades i Efial; així com la relació de tots els contractes d’adjudicació d’obra o serveis duts a terme entre 2008 i 2016 per les empreses municipals amb tercers i en què va intervenir Efial. A més, requereixen la relació dels pagaments anuals fets per l’Ajuntament de Tortosa a les empreses municipals entre 2008 i 2016 i descripció de les tasques efectives d’Efial, entre altres.

Es va adjudicar un contracte d’assessorament econòmic i financer per valor de 350.000 euros per part de GUMTSA a Efial el 2008, que els següents exercicis es va prorrogar. Volem que expliquen en què va consistir aquest assessorament”, ha tancat Faura. En el cas de no rebre la informació, els republicans podrien reclamar la convocatòria d’un ple extraordinari.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de Movem i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa, Jordi Jordan, ha demanat també a l’alcaldessa, Meritxell Roigé, la convocatòria d’una junta de portaveus perquè informi de les implicacions municipals del cas Efial.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 72

Últimes notícies