HomePolíticaERC i Movem Tortosa donen la seua versió al voltant de les...

ERC i Movem Tortosa donen la seua versió al voltant de les ordenances fiscals

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, i Movem Tortosa han fet públics dos comunicats relatius a l’anunci del govern municipal de congelar les ordenances fiscals.

Xavier Faura, ha lamentat que el govern de Junts per Tortosa i el PSC, en el context actual de crisi, es limiti a congelar els impostos, taxes i preus públics municipals. “No n’hi ha prou en congelar els impostos, des d’Esquerra vam plantejar un seguit de modificacions a les ordenances per incloure rebaixes dels tributs municipals el pròxim exercici, però l’alcaldessa ho ha rebutjat“, ha assenyalat Faura. “Aquest és el seu tarannà, no accepta cap proposta de l’oposició, no consensua res“, ha afegit Faura. El grup municipal republicà va proposar ampliar la bonificació del 90% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres a la zona compresa entre el carrer sant Blai i la rambla Felip Pedrell; a la zona de la Casota de Ferreries i nuclis antics de Bítem i Campredó. També va plantejar la rebaixa de la taxa de recollida d’escombraries a les famílies nombroses; la creació d’una ordenança per incentivar les energies renovables; la rebaixa en les taxes de documents administratius i en els preus públics de les escoles de música i teatre. Sobre el pressupost del 2023 Esquerra Tortosa ha dit que “la feina del govern és elaborar una proposta de pressupost, sotmetre-la a la consideració de la resta de grups i buscar el consens per tirar-la endavant“, ha manifestat Faura. “És un exercici de transparència, una manera de retre comptes amb la ciutadania“, ha afegit el portaveu del grup republicà.

Per la seva part des de Movem Tortosa sobre els pressupostos i les ordenances fiscals han dit que no es tindran en compte les millores en les ordenances fiscals proposades pel seu grup, i que tampoc des del Govern es vol tirar endavant uns nous pressupostos. El portaveu de la formació progressista ho veu com “una mala notícia per a Tortosa en aquests moments de dificultat i incertesa econòmica per a les famílies“. De totes maneres, Jordan ha deixat la porta oberta a la negociació “continuem amb la mà estesa a l’alcaldessa i a l’equip de govern com a primer grup de l’oposició per tal aprovar uns nous pressupostos i millorar les ordenances fiscals perquè creiem que és el que toca en aquests moments i és bo per a Tortosa, com ja hem fet amb les dos últimes modificacions pressupostàries“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies