HomePolíticaERC-Tortosa Sí proposa traslladar l’Escola d’Hostaleria a l’antic col·legi Sant Josep

ERC-Tortosa Sí proposa traslladar l’Escola d’Hostaleria a l’antic col·legi Sant Josep

Revitalitzar el nucli antic és una de les prioritats d’ERC-Tortosa Sí i per aconseguir-ho cal que es converteixi en una zona residencial més de la ciutat i un espai que atregui els turistes. En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha explicat avui que promourà la construcció d’habitatge social i lloguer social al nucli antic. Tot i que encara s’ha de concretar el període de cessió de l’antic col·legi Sant Josep, Faura ha plantejat que en aquest espai s’instal·le l’escola d’Hostaleria que actualment està a l’institut Dertosa.

“De moment l’Ajuntament de Tortosa només disposa d’una declaració d’intencions per part de la Germandat dels Operaris, s’ha de negociar el temps de cessió de l’edifici abans de decidir quina actuació es fa en aquest espai”, ha manifestat Faura. Amb tot, l’alcaldable republicà considera que l’edifici del barri del Rastre ha de tenir un ús social i educatiu. “El PDeCAT  proposa construir un pavelló esportiu a l’antic col·legi Sant Josep, no tenen projecte de ciutat i quan volen aconseguir un titular diuen que faran un pavelló”, ha dit Faura.

Actualment, l’escola d’Hostaleria imparteix tres cicles de grau mitjà, una oferta educativa que el pròxim curs acadèmic s’ampliarà amb un cicle de grau superior. “L’escola disposaria de més espai a l’antic col·legi Sant Josep i els alumnes podrien fer les pràctiques en una zona que ha de ser turística”, ha manifestat el candidat d’ERC-Tortosa Sí.

Pel que fa a les actuacions al nucli antic, ERC-Tortosa Sí considera que és necessari fer una sectorització perquè no tots els barris tenen les mateixes necessitats. També proposa elaborar un catàleg de titularitat de finques, que estigui actualitzat i un inventari del seu estat de conservació.

Finalment, la candidatura de Xavier Faura proposa que els promotors de noves edificacions, que han de fer un 10% d’habitatge social de forma obligatòria, construeixen aquests habitatges al nucli antic.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 11

Últimes notícies