HomeEconomiaEs congelen les tarifes de l'impost a les emissions de CO₂ dels...

Es congelen les tarifes de l’impost a les emissions de CO₂ dels vehicles

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat el padró provisional de tots els vehicles que tributen per l’impost sobre les emissions de CO₂, que el Govern català va implantar l’any passat.

Com a mesura de suport a la ciutadania, i davant l’actual conjuntura, la Generalitat de Catalunya ha congelat les tarifes de l’impost i no les incrementarà tal com estava previst per llei en este exercici.

Els contribuents podran consultar les dades del padró provisional i la quota que han de pagar a la seu electrònica de l’ATC, accedint-hi amb el NIF i la matrícula (per a un vehicle concret) o amb identificació digital, utilitzant l’idCAT Mòbil o un altre certificat digital, que permet visualitzar tots els vehicles dels quals s’és titular. Si cal fer alguna modificació, es podran presentar al·legacions fins al 3 de juny.

Este impost verd, en línia amb la fiscalitat ambiental que es promou a Europa per lluitar contra el canvi climàtic, grava les emissions de CO₂ de turismes, furgonetes i motocicletes pel seu impacte directe en l’efecte d’hivernacle i l’escalfament global, i, per tant, per les conseqüències que pot tenir en la salut de la ciutadania.

Tot el que es recapta amb l’impost es destina íntegrament al Fons climàtic i al Fons del patrimoni natural, i retorna a les persones a través de la inversió en accions per millorar el medi ambient, fomentar la mobilitat sostenible i la transició energètica, prevenir incendis forestals i adaptar els boscos a l’emergència climàtica, conservar els parcs naturals, i impulsar la recerca i la innovació per mitigar el canvi climàtic, entre d’altres.

Han de pagar l’impost les persones (físiques i jurídiques) que durant l’any 2021 han tingut domicili fiscal a Catalunya i han estat titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta).

També hi estan obligades les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que durant el 2021, hi han tingut un establiment, sucursal o oficina i han estat titulars d’algun vehicle domiciliat a Catalunya.

Estan exempts de pagament els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars, els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones (incloent-hi el conductor) i els vehicles adaptats per a la conducció de persones amb mobilitat reduïda. Els vehicles amb matrícula de vehicle històric i els vehicles clàssics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota íntegra i, per tant, tampoc tributen. Així mateix, no han de pagar l’impost els titulars de vehicles que, conjuntament, no superen els 6 euros de quota a ingressar.

Cal destacar que, si es domicilia el pagament de l’impost abans del 15 de juliol del 2022, s’obté una bonificació del 2%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 77

Últimes notícies