HomeSense categoriaEs constitueix el Fòrum Territorial pel Desenvolupament Socioeconòmic del Baix Ebre

Es constitueix el Fòrum Territorial pel Desenvolupament Socioeconòmic del Baix Ebre

BAIX EBRE // El Consell Comarcal del Baix Ebre, els 14 ajuntaments i les 3 EMD de la comarca, 16  empreses i 6 instituts de la comarca han constituït avui el Fòrum Territorial pel  Desenvolupament Socioeconòmic del Baix Ebre, un òrgan transversal que liderarà  les polítiques de desenvolupament econòmic i social a la comarca. La constitució  d’aquest fòrum ha estat possible després de la signatura de l’Acord Territorial del  Baix Ebre pel desenvolupament social, econòmic i l’ocupació digna, que té el suport  del sector públic, privat i la comunitat educativa. Aquesta primera reunió del  Fòrum Territorial del Baix Ebre s’ha dut a terme de forma telemàtica seguint les  indicacions del Procicat. 

“Concertar, planificar i treballar conjuntament millorarà necessàriament la  consciència ciutadana, augmentarà la identitat col·lectiva, millorarà l’eficàcia  i eficiència dels recursos públics i ens permetrà enfortir el teixit social i  econòmic del Baix Ebre”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix  Ebre, Xavier Faura. Aquest fòrum és obert a noves incorporacions.  

El despoblament, una economia poc especialitzada, la descapitalització de talent, la  precarietat laboral, la manca d’una estratègia territorial en matèria de  desenvolupament local i la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 són les  principals problemàtiques que ha d’abordar la comarca del Baix Ebre. “Aquesta  problemàtica no la podem resoldre només des de l’acció municipal, és  necessari que tots els actors treballem conjuntament per reactivar el Baix  Ebre”, ha dit Faura. 

Durant el fòrum s’han presentat les oportunitats i reptes de futur a partir de  l’acord territorial i el consultor i dinamitzador d’estratègies territorials, Santi  López, ha plantejat la proposta d’organització de la governança. En aquest sentit, a  més del fòrum es constituirà una comissió delegada, que comptarà amb  representació del sector públic local, el teixit empresarial i la comunitat educativa.  També s’articularan grups de treball específics, integrats per persones que hagin  signat o no l’Acord Territorial.  

Per la seua banda, el vicepresident i conseller comarcal d’Activació Econòmica,  Ivan Garcia, ha destacat la generositat de tots els actors que s’han implicat en  aquest procés. “La vostra generositat fa possible que encetem aquest camí  que, sens dubte, serà una oportunitat pel desenvolupament de la nostra  comarca”, ha assenyalat Garcia.  

Pel que fa a les pròximes actuacions que haurà d’abordar el Fòrum seran la  construcció de l’estratègia territorial en matèria d’ocupació i desenvolupament 

local, així com la definició del model de comarca. “És el moment de començar a  planificar des de baix, entre tots els municipis, entitats i persones, un model  de comarca i una estratègia que faci del Baix Ebre el millor lloc per viure”, ha  conclòs el president del Consell Comarcal del Baix Ebre. 

Finalment, han intervingut en aquesta primera reunió del fòrum, l’alcalde de  Camarles, Josep Antoni Navarro, en representació del sector públic; Montse Alcón,  gerent d’Alcyber Logistic SL i membre de la junta directiva de l’Associació  d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), en representació del teixit  empresarial i Francina Prades, directora de l’institut Dertosa, de la comunitat  educativa. El fòrum ha comptat també amb l’assistència del director dels serveis  territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Màrius Pont; la directora dels  serveis territorials d’Educació, Montse Perelló; representants sindicals a les Terres  de l’Ebre (UGT, CCOO, USOC i Unió de Pagesos) i la Cambra de Comerç de Tortosa. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies