HomeMedi AmbientEs posa en marxa el Tiquet Rural, una eina per fomentar el...

Es posa en marxa el Tiquet Rural, una eina per fomentar el relleu rural i frenar el despoblament

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat la primera convocatòria del Tiquet Rural. Uns ajuts destinats a fomentar el relleu rural mitjançant un suport econòmic que pot arribar als 35.000 euros per projecte, amb l’objectiu de fomentar la creació de noves microempreses als territoris rurals, així com el traspàs de negocis ja en funcionament. Els 11 Grups d’Acció Local Leader, entre els quals hi ha el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, seran els encarregats de gestionar aquests ajuts a cada un dels seus territoris. La convocatòria estarà oberta fins al pròxim 27 de maig, inclòs.

El Tiquet Rural és un nou ajut impulsat pel Govern de Catalunya destinat a la creació o adquisició de microempreses en traspàs dedicades a una activitat econòmica no agrària. Amb aquesta nova eina es busca fomentar la creació de nous projectes al món rural i incentivar el relleu en aquelles empreses que es troben en una situació de traspàs.

Hi poden accedir totes aquelles persones interessades a crear una nova microempresa o bé que n’adquireixin una en traspàs; així com persones jurídiques i cooperatives no agràries interessades a impulsar un nou negoci o agafar el relleu d’una empresa ja en funcionament. Els sol·licitants d’aquest ajut es comprometen a mantenir l’activitat empresarial durant un mínim de cinc anys, a comptar des del pagament de l’ajut.

El Tiquet Rural consisteix en un import a tant alçat determinat per cobrir les despeses mínimes i l’actiu circulant requerit a una empresa per a la seva posada en funcionament o traspàs d’activitat. Un suport econòmic que pot arribar als 35.000 euros i que no està vinculat a la realització de cap inversió.

La gestió del Tiquet Rural es realitzarà mitjançant els 11 Grups d’Acció Local Leader del territori, encarregats del desplegament d’aquesta nova eina al territori; i es podrà sol·licitar en tots aquells pobles que estan dins la zona Leader 2014-2022, arribant així a més de 500 municipis i al 70% del territori català. Hi estan inclosos tots els municipis de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta.

El Tiquet Rural és incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la creació d’empreses, però compatible amb les convocatòries d’ajuts LEADER vinculades a projectes d’inversió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 16

Últimes notícies