HomeMobilitatEs reforça la connexió entre Tortosa i Alcanar amb cinc noves freqüències...

Es reforça la connexió entre Tortosa i Alcanar amb cinc noves freqüències del bus exprés.cat

La línia e3 de l’exprés.cat entre Tortosa, Amposta, la Ràpita, les Cases i Alcanar passarà nou a catorze freqüències diàries. Seran cinc noves expedicions i un nou bus de reforç per donar resposta a l’increment de la demanda d’aquesta línia, que ha crescut un 87% des que es va posar en marxa el 2014. La línia e3 té més de 400.000 usuaris anuals, 1.500 diaris. Com ha destacat el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, “la significativa millora” respon sobretot a la demanda dels estudiants. El conseller delegat del grup Hife, Josep Maria Chavarria, ha apuntat l’augment de l’11% d’ús del bus a les Terres de l’Ebre respecte al 2019, beneficiat pels preus competitius, les bonificacions i l’augment de les freqüències.

El fet de poder viatjar per 1 euro entre els pobles (amb la targeta 10/120), ara per 50 cèntims d’euros amb la bonificació, i fins i tot poder fer viatges gratuïts entre pobles d’altres comunitats autònomes amb la bonificació del Ministeri de Transports, ha incrementat l’ús del transport públic amb bus a les Terres de l’Ebre. Es calcula que l’increment ha estat de l’11% en comparació a la demanda abans de la pandèmia. “L’increment d’expedicions i una baixada de tarifes és la clau per portar més passatgers. Des d’Hife entenem que és una política encertada i esperem que es treballi en noves expedicions“, ha remarcat el conseller delegat del grup de transports.

A partir d’aquest dimarts, l’e3 de l’exprés.cat entre Tortosa i Alcanar funcionarà amb cinc noves freqüències, gairebé una per hora. És una línia que fa només cinc parades (també a Amposta, la Ràpita i les Cases ) i permet arribar d’Alcanar a Tortosa en 45 minuts. L’e3 és un dels serveis amb més usuaris, més de 400.000 cada any, una mitjana de 1.500 cada dia.

Des dels municipis celebren el reforç de la línia sobretot pensant en els estudiants que no hauran de matinar tant ni arribat tan tard a casa. “Tenir més freqüències suposarà que els estudiants de la Ràpita, per pujar a estudiar a Tortosa, ja no hauran d’aixecar-se a les cinc del matí per agafar el bus de les sis. Tindran més flexibilitat horària“, ha destacat la regidora de Governació de la Ràpita, Conxi Vizcarro. “S’aposta per bolcar cicles formatius a tots els instituts del territori i hi ha estudiants de la Ràpita que van a la Terra Alta i estudiants de la Terra Alta que estudien aqüicultura a la Ràpita“, ha recordat la regidora rapitenca.

Els preus competitius de la targeta 10/120 ha suposat “un abans i un després“, com reconeix Chavarria. El director de Territori a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ha avançat que l’increment d’expedicions i freqüències continuarà “per reforçar l’aposta decidida” del Govern per un transport públic al territori que “ha d’arribar arreu, ha de ser per a tothom i ha de ser de qualitat“. “Com a extrem de país, de vegades hem patit en alguns aspectes, però apostem per polítiques que busquen que es deixin els vehicles privats a casa“, ha afegit.

En la presentació dels nous horaris de l’e3 hi ha participat el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori. La línia oferirà intermodalitat amb connexions amb serveis de transport urbà, trens de Rodalies i busos interurbans. Els vehicles ofereixen total accessibilitat als usuaris, i connexió a Internet i premsa gratuïta a bord.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 34

Últimes notícies