HomeSense categoriaEspecial Sant Antoni · Consells per a tenir curar de la teua...

Especial Sant Antoni · Consells per a tenir curar de la teua mascota a l’hivern

TERRES DE L’EBRE // Si fa fred per a tu, fa fred per a tots. Els nostres animals també noten el fred i en moltes ocasions, si no van ben abrigats podrien emmalaltir. Hem d’estar atents de com detectar el fred en la nostra mascota i saber quines són les conseqüències de les baixes temperatures per a ells, i així prendre les mesures pertinents.

 

Dins o fora?

Si la teua mascota passa gran part del seu temps al pati posterior o al jardí, hauràs d’avaluar si pots deixar-la entrar almenys durant les nits dels mesos més freds. Per molt que estiguen recoberts de pèl, les mascotes patixen amb les baixes temperatures, així que s’aconsella preparar una àrea de la teua casa en la qual puga compartir la teua calefacció i companyia. Si no tens opció i s’ha de quedar a fora, assegura’t que tinga un refugi sec, abrigat i protegit de la pluja i el vent.

 

Una miqueta més de menjar

El fred fa que tots gastem més energia: el fet de mantenir la temperatura corporal requerix un major consum de calories. És per això que durant este període les mascotes que viuen en patis i jardins han de menjar una mica més. Per contra, els animals que viuen dins de les nostres llars tenen necessitats diferents. Conserven la calor i l’energia dormint més durant l’hivern. Els gossos i els gats fan molt exercici quan estan en l’exterior. No és així quan es queden còmodes en la cuina o tirant-se la migdiada en el sofà. Així que no exageres amb les porcions perquè no volem mascotes amb sobrepès.

 

Temporada d’hivern

El fred en algunes zones del país pot arribar a ser extrem. I quan parlem de mascotes, les àrees que més ens han de preocupar són les orelles, les cues i les potes. Si la teua mascota ha de dormir fora, et recomanem buscar opcions per a evitar que la mascota patixa danys a causa del fred.
El mercat oferix abrics i capes issenyats per a cada tipus de mascota.

 

Més o menys higiene? 

Rentar-los massa pot eliminar els olis essencials de la seua pell, fins a assecar-la i afeblir-la. Si sents que el teu pelut necessita un bany imprescindible, demana al teu veterinari que et recomane un xampú hidratant per a bany en sec.

NO ÉS TEMPORADA DE TALLADA DE CABELLS Mai talles el pèl de la teua mascota massa durant l’hivern. Com més llarg estiga, més protegirà la teua mascota. Si el teu gos és d’estos que té el pèl massa llarg, simplement retalla’l per a evitar que estiga sempre mullat durant la sortida. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 81

Últimes notícies