HomePolíticaEsquerra alerta que l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, amaga la responsabilitat de...

Esquerra alerta que l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, amaga la responsabilitat de JxCat en les noves sancions de caça

El president de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana de la Terra Alta, Ramon Jornet, ha qualificat de “populista” l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, “per intentar amagar la responsabilitat de Junts per Catalunya en l’establiment de les noves sancions de caça”.

Jornet ha recordat que “el partit del senyor Luz, JxCat, va votar a favor de la Llei 5/2020 al Parlament amb les noves sancions, i que anava lligada a la d’acompanyament de Pressupostos”. “A més el senyor Luz amaga que la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que està dirigida per JxCat, és qui ha determinat les sancions lligades al benestar animal, que són les que més s’han incrementat amb esta aprovació” ha dit Jornet.  I ha manifestat que “Luz actua amb l’estil de la vella Convergència, de les mitges veritats i de desvirtuar la realitat. El seu partit és responsable d’allò que denuncia i demana. De fet han governat més de 25 anys la Generalitat i han estat incapaços de fer una Llei de Caça; i ara exigeixen que es faça de seguida, malgrat que la consellera Teresa Jordà ho està treballant”.

Jornet ha valorat molt positivament que de la consellera Jordà es reunís amb la Federació de caça fa pocs dies i que “adquirís el compromís de treballar plegats per reduir al màxim la discrecionalitat a l’hora d’aplicar les sancions i homogeneïtzar els criteris estudiant les casuístiques diverses aportades pels caçadors”.

En este sentit Jornet ha afirmat que “no ens consta que el conseller Damià Calvet, de JxCat, responsable de determinar les sancions que fan referència al benestar animal s’haja reunit amb la Federació de Caça per tenir-los en compte i escoltar el territori, com demanava el senyor Luz a la consellera Jordà”. 

D’altra banda el president republicà ha fet saber que “el contingut de la moció presentada per JxCat a Deltebre, a la que Esquerra va donar suport, no tenia res a veure amb la presentada per Luz al consell de la Terra Alta”.

Per acabar Jornet s’ha mostrat desconcertat per l’actitud de JxC: “qüestionen el vot del seu propi partit al Parlament, desautoritzen l’acció del seu Govern, i depèn del poble acaben defensant mocions de contingut diferent sobre la caça per oportunisme electoralista”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies