HomeUrbanismeEsquerra Deltebre denuncia el model de participació ciutadana per la urbanització de...

Esquerra Deltebre denuncia el model de participació ciutadana per la urbanització de carrers

El grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre ha denunciat el model de participació ciutadana que el govern municipal porta aplicant des de fa setmanes per decidir les urbanitzacions dels carrers del municipi. Segons el regidor i portaveu municipal, Joan Alginet, “el model no dóna tota la informació als veïns, els responsabilitza de la decisió i el que és més greu, els intenta condicionar en la decisió que prenguin”.

Els republicans han apuntat que el govern municipal informa del percentatge de l’opció escollida pels veïns, però en cap cas han tingut accés, ni els regidors de l’oposició, ni els propietaris afectats, del percentatge de participació de les propietats que han participat en la consulta. “No pot ser que uns veïns decideixin per uns altres i més davant de l’aplicació de contribucions especials” ha afirmat Alginet. El portaveu considera que davant d’una decisió d’aquestes magnituds hi ha interessos veïnals diferenciats, sobretot entre els que tenen habitatges o els que encara no han construït.

“L’ajuntament està per resoldre problemes, no per crear-ne de nous i amb aquest model de falsa participació ciutadana es fomenta la confusió”, ha dit Alginet. A més, considera que amb el context actual, “aplicar contribucions especials a la ciutadania és un greu error i una falta de sensibilitat social, amb famílies que realment hauran de fer sacrificis per poder urbanitzar els seus carrers.”

Alginet, acompanyat de regidor Carlos Bel i Laura Fabra, han explicat des del mateix carrer Club Nàutic, un dels afectats; el malestar veïnal que ha generat la intenció del govern municipal d’urbanitzar alguns carrers del municipi mitjançant contribucions especials. “Hi ha carrers que necessiten urgentment la seva urbanització, però no s’ha de fer de qualsevol manera. No es pot jugar a confondre a la ciutadania amb un tema tan important” ha manifestat Alginet.

En aquest sentit ha recordat que en el passat ple municipal el seu grup es va abstenir de votar la proposta d’aplicar contribucions especials al carrer Sant Francesc i Guifré el Pilós perquè van considerar que “no tenien tota la informació relativa al procés de participació veïnal”. A més, es considera que hi ha una errada amb les notificacions que van arribar als veïns afectats on consta com si Esquerra hagués votat a favor de la proposta. “No sabem si és una errada o està fet de manera intencionada, però Esquerra té dubtes de com s’estan fent les coses” ha sentenciat Alginet.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies