HomePolíticaEsquerra Republicana impulsarà una llei europea d’autodeterminació

Esquerra Republicana impulsarà una llei europea d’autodeterminació

El candidat gandesà a les eleccions europees per Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Aubanell, ha defensat “el dret l’autodeterminació com a motor d’una Europa de nacions lliures i iguals”. A més ha destacat la importància de teixir aliances amb representants d’altres nacions sense Estat, i d’aquí la formació de la coalició Ara Repúbliques, que integra amb Ara més, Esquerra Republicana, el Bloque Nacionalista Galego i EH Bildu, representants dels Països Catalans, Galícia i d’Euskal Herria. “Això ens fa ser més forts en plantejar objectius comuns i incidir en les polítiques europees, així com, en la defensa de l’exercici del dret a l’autodeterminació dins la Unió Europea”. Ha afirmat.

Des d’Ara Repúbliques es vol “impulsar una llei europea d’autodeterminació”. Segons el candidat republicà “cal un pla democràtic intern europeu, una eina comuna a tots els estats membres, que estableixi unes regles del joc perquè tots els pobles puguin exercir el dret a l’autodeterminació”. Per això a la nova legislatura, “proposarem un acord de claredat europeu”. Ha afirmat Aubanell.

Volem que la Unió Europea fixi un marc legal que garanteixi les condicions en què es pot exercir el dret a l‘autodeterminació dels pobles que la formen. A més, l’Acord de Claredat també ha d’establir el procediment que ha de permetre l’ampliació interna per a la incorporació automàtica de nous estats formats per ciutadans i territoris que ja són part de la Unió Europea”. Ha afegit.

Aubanell s’ha mostrat convençut que la lluita dels independentistes bascos, gallecs, catalans, escocesos, irlandesos i de la resta de nacions sense estat impulsarà l’Acord de Claredat europeu. De moment, la legislatura passada, des del tercer grup de l’Eurocambra, Verds/ALE, en el qual s’integra Esquerra Republicana de Catalunya, es va crear el col·lectiu “Self-Determination Caucus” que aplega eurodiputats a favor d’impulsar i redactar una proposta de Llei de claredat europea.

El candidat ebrenc ha manifestat que “el millor vot per defensar les nacions lliures sense Estat i el reconeixement de l’exercici de l’autodeterminació com a dret europeu, és el vot a Esquerra Republicana – Ara Repúbliques”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies