HomeJoventutEsquerra Republicana presenta 27 al·legacions al Pla Local de Joventut de Deltebre

Esquerra Republicana presenta 27 al·legacions al Pla Local de Joventut de Deltebre

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Deltebre juntament amb el Jovent Republicà de Deltebre han presentat aquest dimarts un seguit d’al·legacions al Pla Local de Joventut pel període 2022-2026. El Pla, que es va aprovar el passat 18 de gener, va comptar amb el vot en contra d’Esquerra “per tractar-se d’una còpia i pega del pla anterior i per ser una autèntica burla als i les joves de Deltebre”.

Ara, Esquerra i el Jovent Republicà han presentat 27 al·legacions a la proposta de Pla que està en fase d’exposició pública amb la voluntat que siguin incorporades pel govern municipal i que millorin de forma substancial la proposta inicial. Per la portaveu del Jovent Republicà de Deltebre, Lucia Pagà, “Enlairem Deltebre no ha comptat amb els joves durant estos vuit anys de govern i l’exemple més clar és el Pla Local de Joventut del 2017-2021 que no s’ha fet absolutament res. Ara pretenen fer una còpia i pega. Es deuen pensar que el jovent de Deltebre som tontos”.

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre, Joan Alginet, ha lamentat “la falta de consideració pels joves del govern de Lluís Soler, i ha agraït la feina del Jovent per recollir propostes que millorin clarament la proposta del govern d’Enlairem Deltebre”. Alginet s’ha reafirmat amb els arguments que van portar Esquerra Republicana a votar contra el Pla Local de Joventut pel període 2022-2027 i ha afirmat que “si soc alcalde de Deltebre a partir del mes de maig, el jovent serà escoltat i tingut en compte”.

Les al·legacions presentades demanen, entre altres consideracions, accions de compromís amb la llengua, amb el jovent nouvingut o amb els joves amb alguna discapacitat. També proposen més accions feministes i per combatre la pressió estètica i la discriminació per aparença. A més, reclamen més concreció i determinació a les propostes pel jovent, defugint de propostes genèriques que no s’acabaran fent.

Per altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà dues mocions al ple d’aquest dimecres. La primera instarà al govern municipal a construir i habilitar en el termini de dos mesos, un “pipican”. Aquest espai haurà d’estar a  una distància suficient dels habitatges, integrat en l’entorn i amb l’equipament mínim necessari (cubell i bosses d’escombraries). Per altra banda, els republicans presentaran una moció per tal de demanar la garantia del dret a vot, actiu i passiu de tota la ciutadania que viu i treballa a Deltebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies