HomePolíticaEsquerra Republicana reclama fer front comú al Parlament en contra del projecte...

Esquerra Republicana reclama fer front comú al Parlament en contra del projecte de molt alta tensió

Esquerra Republicana s’ha posicionat en contra del projecte energètic que impulsa el govern espanyol de la MAT que vol unir l’Aragó amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i ha demanat a les diferents formacions polítiques al Parlament fer un front comú per aturar-lo.

En roda de premsa al Parlament, el diputat Eugeni Villalbí, portaveu republicà a la Comissió d’Acció Climàtica, ha denunciat que el projecte representa un model de producció i distribució d’energia de “grans oligopolis” que dóna continuïtat a l’actual estructura del mercat elèctric i “les disfuncions que genera en el cost de l’energia”.

Villalbí ha afirmat que no són línies d’evacuació sinó que són línies de distribució“, i ha advertit que “si el PSC vota en contra d’això als ajuntaments, s’hi ha d’oposar a tot arreu, sense càlculs partidistes“.

La diputada Maria Jesus Viña ha destacat la importància que els agents socials i econòmics del territori puguin comparèixer a la Comissió d’Acció Climàtica, tal com ha demanat Esquerra Republicana, per poder expressar el seu posicionament i les seves inquietuds. “Plantegem una transició energètica des del territori, no d’esquena al territori ni contra el territori com planteja aquesta línia privada“, ha reivindicat.

Viña ha recordat que “l’impacte directe d’aquest projecte sobre les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta és molt gran. Té una greu afectació sobre el paisatge, en espais agraris i de retruc en els productes que allí s’hi conreen”.

A més ha denunciat que “aquestes comarques ja acullen centrals nuclears i una gran concentració de parcs eòlics, fet que les ha convertit en les principals productores d’energia del país. Si ara s’acaba tirant endavant el projecte de la línia de molt alta tensió de Forestalia, veuran com també es trinxen els seus termes municipals”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 11

Últimes notícies

-->