HomePolíticaEsquerra Republicana-Tortosa Sí reclama ajuts pel sector de l’hostaleria i la restauració...

Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama ajuts pel sector de l’hostaleria i la restauració adequats a les necessitats “reals” del sector

TORTOSA // El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat una moció perquè es debati en el pròxim ple municipal de l’Ajuntament en què reclama ajuts pel sector de l’hostaleria, la restauració i els centres d’estètica adequats a les necessitats “reals” del sector. En aquest sentit, Esquerra, i també la resta de grups de l’oposició a l’Ajuntament, han demanat al govern de Junts per Tortosa i el PSC que retiren la proposta d’ajuts de 400 euros pels afectats perquè és totalment “insuficient”. “Ja a la primavera vam traslladar al govern local un seguit de propostes per ajudar el sector de la restauració i el comerç, que no van ser acceptades. Es va habilitar una primera línia d’ajuts insuficient i que lamentablement la immensa majoria dels beneficiaris encara no han rebut”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

La moció d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposa una línia d’ajuts de 1.000 euros per als negocis del sector de l’hostaleria i la restauració i els centres d’estètica de Tortosa afectats pel tancament decretat per frenar els contagis de Covid-19. “Els quatre grups de l’oposició coincidim en el fet que s’han d’incrementar els ajuts que preveu el govern de Junts per Tortosa i el PSC per tal de donar resposta a les necessitats del sector, uns ajuts que han de complementar els que s’activen per part de la Generalitat i l’Estat, i per això fem aquesta proposta que estem oberts a negociar”, ha assenyalat Faura, que ha recordat que Junts per Tortosa i el PSC governen en minoria. “L’alcaldessa continua sense negociar res amb els grups de l’oposició, ens informa telefònicament i dona per fet que hem d’acceptar la proposta que ens imposa. Des d’Esquerra defensem que s’activen ajuts adequats a les necessitats del sector”, ha dit Faura.

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí lamenta la manca de diàleg per part del govern sociovergent amb els grups de l’oposició, així com les crítiques de l’alcaldessa de Tortosa cap al govern de la Generalitat pel decret de tancament del sector de la restauració per frenar els contagis de Covid-19. “La gravetat de la situació fa que s’adopten mesures molt dures, mesures que s’adopten seguint criteris tècnics, ens sembla una irresponsabilitat que l’alcaldessa de Tortosa les qüestione i que ho utilitze per desgastar políticament Esquerra”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, que recorda que el tancament del sector de l’hostaleria, la restauració i els centres d’estètica és un acord del govern de la Generalitat.

“Pot ser l’alcaldessa no se sent representada ja pel grup de Junts per Catalunya, perquè és d’un altre partit”, ha dit Faura, que també ha expressat la seua sorpresa per la manca de peticions de l’alcaldessa de Tortosa cap al govern de l’Estat. “En aquest cas entenem que no vol incomodar el seu soci de govern a l’Ajuntament”, ha apuntat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí.

La moció d’Esquerra també proposa que s’exonere del pagament de la taxa municipal de terrasses els negocis d’hostaleria i restauració tot el que queda de 2020 i el 2021, així com la creació d’un sistema de vals municipals per consumir en el sector de l’hostaleria i la restauració.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí defensarà una moció al pròxim ple de l’Ajuntament en què rebutja la invasió de competències que suposa la Llei Espanyola de Bombers, ja que suposa una pèrdua d’autonomia per aquells territoris que tenen un model propi de seguretat i emergències com és el cas de Catalunya. “El text presentat pel govern espanyol suposa una clara invasió de competències tant autonòmiques com locals. Es tracta d’un text que pretén homogeneïtzar els cossos sota la coordinació única centralitzada i en mans de l’Estat”, ha dit Faura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies