HomePolíticaEsquerra Tortosa reclama un pla d’il·luminació en clau feminista

Esquerra Tortosa reclama un pla d’il·luminació en clau feminista

La il·luminació del municipi és una de les competències obligatòries que han d’assumir els ajuntaments. Aquest és un servei fonamental, amb la mateixa prioritat que l’abastament d’aigua potable, la neteja viària, la recollida de residus o el clavegueram. I Tortosa té una xarxa de punts de llum que pateix una greu manca d’uniformitat, així com múltiples dèficits de manteniment.

“Passejant per Tortosa trobem molts punts on la il·luminació que arriba a la vorera no és suficient, bé sigui per manca d’il·luminació o per mala distribució dels fanals respecte de l’arbrat”, ha explicat Faura, que ha apuntat també que hi ha barris on de forma recurrent es produeixen caigudes completes d’il·luminació al carrer, com Vora Parc. “El 8 de març commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una jornada reivindicativa i d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones. Com a administració hem d’impulsar els canvis que facin Tortosa una ciutat més amable i això entre altres coses vol dir treballar per una ciutat segura i lliure d’agressions sexuals a través de la revisió urbanística i de l’impuls de mesures preventives a l’espai públic, com ara la il·luminació urbana”, ha manifestat el portaveu republicà.

D’altra banda, Esquerra Tortosa, conjuntament amb Movem, ha registrat una altra moció que insta l’Ajuntament a buscar una solució per l’ampliació de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Actualment, l’Arxiu Comarcal està situat als Reials Col·legis, un edifici propietat del Bisbat, que el 2019 va prorrogar el conveni amb la Generalitat, l’Ajuntament i el Consell Comarcal perquè es mantingués l’Arxiu en aquest espai fins al 2024. “No podem esperar fins a última hora per veure si es torna a prorrogar el conveni”, ha dit Faura, que ha recordat que el Consell Comarcal del Baix Ebre és responsable de la gestió de la documentació de l’Arxiu. “Si l’Arxiu es manté als Reials Col·legis s’hauran de fer obres de millora i s’ha de buscar espai per l’ampliació i si el Bisbat no ha de renovar el conveni cal que l’Ajuntament cedeixi un solar a la Generalitat per la construcció d’un edifici nou”, ha dit el portaveu d’Esquerra Tortosa, que reclama a l’Ajuntament que lidere les converses i accions necessàries per garantir el futur de l’Arxiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 8

Últimes notícies