HomeSocietatÈxit amb la presentació d’EbreCiència a Jesús

Èxit amb la presentació d’EbreCiència a Jesús

El passat dissabte 12 de novembre, durant la setmana de la Ciència, Jesús va presentar el seu primer EbreCiència dins del cicle ImmArt 2022.

L’esdeveniment ideat per Sandra Baiges, bioquímica i doctorant en biomedicina, naix després de l’entrevista efectuada amb el projecte #mosparlemjóvens, on la jove jesusenca explica com crea el seu perfil de Youtube sota la identitat de Científica en apuros.

L’EMD de Jesús, amb la col·laboració de Sandra Baiges, ha volgut donar un aire nou al programa ImmArt, on normalment s´hi comparteix art, cultura i sobretot música.

Foto: Cedida

El projecte #mosparlemjóvens ens permet descobrir cada setmana el talent de la joventut jesusenca i posa de manifest que entre tots ells n’hi ha molts que destaque
per la seua vessant científica i tecnològica. És a partir de divulgar el canal de Científica en apuros de Sandra Baiges, que es comença a treballar amb la idea de poder compartir, també a Jesús, la ciència i la tecnologia de manera didàctica i entretinguda.

L’acte ha pogut comptar amb la intervenció de set jóvens jesusencs que, amb diferents monòlegs humorístics, han donat a conèixer de manera distesa curiositats del dia a dia.

L’inici de l’acte i la presentació del projecte el va dur a terme la mateixa Sandra Baiges, creadora d’EbreCiència, amb el seu monòleg: Els humans no som tan “guais”.

Foto: Cedida

Tot seguit van anar fent la seua intervenció:

  • Xavier Garrigós, bioquímic. Per què tenim ressaca?
  • Carme Franch, estudiant de bioquímica. Les nostres cèl·lules ballen.
  • Jordi Ramírez, enginyer. La seguretat als ordinadors.
  • Nerea Tomàs, estudiant de medicina. Com actuar davant una parada cardiorespiratòria.
  • Francesc Blanquet, enginyer. Com funciona la impressió 3D.
  • Pere Panisello, Dr. en biologia i bioquímic. És segur beure aigua de l’aixeta?

Pere Panisello, regidor de cultura de l’EMD de Jesús i també monologuista, valora molt positivament la iniciativa: “Hem apropat la ciència dels fets quotidians a la població d’una manera divertida però amb rigor científic. El públic assistent i tots els participants hem xalat molt. Ha estat una experiència molt enriquidora“.

Prop d’un centenar d’assistents van gaudir de l’esdeveniment i en acabar l’acte van constatar la necessitat de seguir fent créixer el projecte amb properes edicions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies