HomeEnergiaÈxit en la comunitat energètica de Godall

Èxit en la comunitat energètica de Godall

Els dos parcs solars municipals de Godall estan a punt d’entrar en funcionament. L’alcalde del municipi, Alexis Albiol Roda, explicava en una entrevista amb Tere Giné Llaveria a la Plana Ràdio que un d’ells és per al consum dels edificis municipals: “Està situat a l’àrea de medi ambient, dalt del dipòsit de l’aigua, i les plaques estan muntades, vora d’un centenar. Només falta la connexió. No és agrícola ni forestal, hem aprofitat el dipòsit de l’aigua”.

Pel que fa a l’altre, pertanyent a la comunitat energètica impulsada per l’Ajuntament, s’han ubicat unes 190 plaques al sostre del casal per a 50 habitatges, i ha sigut un èxit: “Pensàvem que no tindria gaire èxit, però ja anem sobrepassats, hem hagut de dir que no perquè s’han sobrepassat les dimensions del casal. Si no passa res, ja en projectarem un altre, en un altre edifici o terreny, per a donar continuïtat a la comunitat”.

La comunitat energètica està subvencionada amb els fons Next Generation i això permet dixar en uns 350 € el preu per cada panell solar, que es pot pagar de cop o fraccionadament durant cinc anys. “L’obra està licitada, i, en un parell de mesos es podran muntar. Després també tenim l’autorització per a la connexió i, al març o així, pot entrar en funcionament”, explicava l’alcalde.

El batlle acabava afegint que “fa il·lusió quan fas alguna cosa i la gent respon com en este cas; i, a més, no és un benefici per a l’Ajuntament o un benefici personal, aquí se’n beneficia tothom qui s’associa, el benefici és per a les persones”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 49

Últimes notícies