HomeSocietatFecasarm demana al TSJC la resolució de les mesures cautelars sobre el...

Fecasarm demana al TSJC la resolució de les mesures cautelars sobre el tancament de l’oci nocturn: “estem indefensos”

CATALUNYA // La Federació Catalana d’Associacions i Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que emeti una resolució sobre les mesures cautelars en relació amb el recurs contenciós-administratiu que la patronal va presentar en contra el tancament dels locals d’oci nocturn a Catalunya. En un comunicat emès aquest dimecres, Fecasarm recorda que ja han transcorregut sis dels 15 dies que dura el tancament de les discoteques i, per tant, “les mesures cautelars estan perdent tot el seu sentit“. Des de la federació admeten que se senten “indefensos” i subratllen l’impacte que això suposa per l’economia. “Prop de 40.000 famílies que depenen del sector es troben abocades a la ruïna“, afirmen.

Pel secretari general i cap dels serveis jurídics de Fecasarm, Joaquim Boadas, “la Generalitat segueix jugant al joc de publicar resolucions els divendres sense diàleg i sense contestar instàncies“. “A més, ho fa al mes d’agost, quan molts dies són inhàbils o els jutjats funcionen sota mínims“, afegeix. Alhora, Boadas lamenta que l’administració no els hagi ofert “ni una trista ajuda” i afirma que la situació és “desesperant“. “No sabem si la suspensió es tramitarà de forma urgent ni si tindrem resolució abans que passin els 15 dies de vigència d’aquesta, recordant que ja venim d’una fase prèvia de 15 dies“, conclou el directiu.

Pendents d’una resposta

La Generalitat va publicar el passat divendres la resolució per la qual s’acordava prorrogar per 15 dies més la mesura de tancament de totes les discoteques catalanes. El mateix dia, la Fecasarm va interposar un recurs contenciós administratiu amb petició de mesures cautelaríssimes, sol·licitant que se suspengués amb caràcter urgent la pròrroga de tancament dels locals i que se’ls permetés la reobertura. A banda, la federació va demanar que la resolució no afectés les discoteques a l’aire lliure.

Tot i que el recurs de Fecasarm va ser admès a tràmit el mateix dia de la seva presentació, les mesures cautelaríssimes segueixen pendents de resoldre’s.

Per l’associació, la mesura de la Generalitat és “desproporcionada” i parteix de la “falsa premissa” que “les discoteques són llocs tancats on hi ha una important aglomeració de persones que no es coneixen“. Per Fecasarm, nombroses discoteques han acreditat que funcionaven “sense pista de ball i amb gent asseguda en taules i cadires i grups reduïts de contacte habitual“. A banda, recorda que l’oci nocturn “només suposa el 6% dels brots notificats, segons dades del Ministeri de Sanitat“.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies

-->