HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catFem possible una important implantació industrial per a Tortosa

Fem possible una important implantació industrial per a Tortosa

Després de molts mesos, més d’un any, finalment ha arribat el dia que puc anunciar com a alcaldessa de Tortosa la implantació d’una nova indústria al nostre municipi: Kronospan. Una notícia que, per la inversió milionària que comportarà, per les dimensions dels terrenys que ocuparà al polígon Catalunya Sud i, especialment, pel gran nombre de llocs de treball que crearà, suposa un anunci molt important tant per a Tortosa com per a la resta de les Terres de l’Ebre. Hem dedicat molts esforços, des de l’Ajuntament, per facilitar i agilitzar tota la tramitació administrativa que estava a les nostres mans perquè aquesta implantació pogués ser, finalment, una realitat. I estem fent les necessàries adequacions del planejament urbanístic per poder posar a disposició de l’empresa totes les parcel·les necessàries per fer viable l’operació. Tots els esforços que hem fet com a Ajuntament han donat els resultats que desitjàvem i ara ja podem anunciar la gran notícia al conjunt de la ciutadania de Tortosa.

La multinacional austríaca Kronospan, amb més de 40 fàbriques repartides arreu de tot el món, és una de les empreses líders en l’àmbit mundial pel que fa a fabricació i distribució de taulers de fusta. Ara, Tortosa s’afegirà a la llista de ciutats amb una de les seues seus: serà la més gran que Kronospan tindrà a tot l’Estat espanyol, més gran que la que ja tenen a Burgos. La producció d’aquesta empresa es caracteritza pel component mediambiental que aplica en tot el procés, en el qual actua amb la premissa de l’economia circular, amb el reciclatge de la matèria primera, i la generació de residu zero. Són característiques que des de l’Ajuntament volem seguir treballant i potenciant, atenent els criteris que ens marquem com a ciutat verda que treballa pels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

La implantació de Kronospan suposa una inversió d’entre 150 i 200 milions d’euros a Tortosa, amb una fàbrica de 90.000 metres quadrats en una parcel·la que s’estén en més de 25 hectàrees del polígon Catalunya Sud. Això comportarà la creació de 185 llocs de treball directes, una vegada l’empresa estigui en funcionament. Llocs de treball que inclouen perfils molt qualificats, amb el valor afegit que això suposa per al nostre territori, i que es veuran complementats amb més de 1.500 llocs de treball indirectes. A la vegada, es calcula que l’arribada d’aquesta empresa suposarà l’atracció de diverses empreses més petites, que estan vinculades al procés de producció o que esdevenen proveïdors de la multinacional. Riquesa, per tant, que permetrà seguir reforçant l’economia de la nostra ciutat i que serà un important revulsiu en l’àmbit laboral.

Les grans dimensions d’aquesta empresa fan que, amb la seua arribada, ja haguem esgotat tots els terrenys dels quals disposàvem al polígon Catalunya Sud. Per aquest motiu ja hem reclamat, com a Ajuntament, al Govern de la Generalitat, que iniciem els tràmits per poder executar-ne l’ampliació prevista al planejament. Una ampliació necessària per seguir dinamitzant laboralment la nostra ciutat i la resta del territori, i posant a disposició de noves possibles implantacions industrials uns terrenys que compten amb un gran valor logístic i estratègic per la nostra ubicació geogràfica.

Perquè l’arribada de Kronospan fos una realitat hi han intervingut moltes persones, a les quals vull donar les gràcies. En primer lloc, a l’empresa: gràcies per la confiança que ens han fet a l’hora de triar Tortosa; al seu propietari, el senyor Kaindl, al seu director general a Espanya, Javier Macicior, i a la resta de persones de l’equip, amb els quals hem mantingut hores i hores de reunions de treball. També al Govern de la Generalitat, pel suport dedicat, i especialment personalitzat en les tres directores generals d’Indústria, que han estat treballant-hi durant tot aquest temps al Departament: Àngels Chacon, Matilde Villarroya, i ara Natàlia Mas. I, evidentment, a l’equip de tècnics de l’Ajuntament, amb qui la passada primavera vam visitar la fàbrica de Burgos i que no han parat de treballar en la tramitació fins a fer que la implantació hagi estat una realitat.

Com a Alcaldessa i des del Govern municipal, tenim la creació de llocs de treball a la ciutat com una de les premisses més importants del mandat. Generar noves activitats que ens permetin retenir el talent que tenim a casa i que puguem portar-ne de fora. En definitiva, per fer que el futur de Tortosa estigui ple d’oportunitats per a tots i per a totes. Seguim
treballant-hi.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 9

Últimes notícies