HomePolíticaFerran Bel aconsegueix que els Pressupostos de l’Estat incloguin més de 6...

Ferran Bel aconsegueix que els Pressupostos de l’Estat incloguin més de 6 milions d’inversions addicionals a les Terres de l’Ebre

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha anunciat en roda de premsa la incorporació de 86 esmenes a la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat, 11 d’aquestes afecten a les Terres de l’Ebre. Aquestes millores, que es tradueixen en més de 6 milions d’euros per a les Terres de l’Ebre, suposen una injecció directa de recursos a sectors estratègics.

Es tracta de donar resposta a molts problemes del dia a dia que hem estat capaços de resoldre amb la nostra negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat” ha resumit Bel, i després d’agrair la voluntat negociadora del govern espanyol, ha reconegut que “aquests no són els pressupostos que haguéssim fet, però sens dubte són millors que els que van entrar a la cambra”.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, en a l’àmbit de recerca i universitats, Bel ha aconseguit 330.000 euros per a la Fundació Universitat Rovira i Virgili, per finançar el centre d’innovació i simulació territorial al campus de URV-Terres de l’Ebre, així com 160.000 euros per a la Fundació Doctor Ferran pel projecte de Biobanc del Hospital Verge de la Cinta i com 300.000 euros per a la supressió de barreres arquitectòniques i la instal·lació d’ascensor al centre de la UNED a Tortosa.

En l’àmbit esportiu el portaveu ha posat en valor els 400.000 euros aconseguits per la millora de les instal·lacions esportives de Gandesa i els 300.000 euros per a la millora del pavelló poliesportiu de Riba-roja. En infraestructures Bel ha pactat 500.000 euros per a la construcció dels nous accessos i una rotonda a la N-420 a Gandesa.

En l’àmbit de la cultura els pressupostos incorporaran, a proposta de Ferran Bel, 1,2 MEUR per l’ampliació de les instal·lacions del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, que gestiona la Fundació per a la preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial, així com 2,5 milions d’euros per a l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

A més, Ferran Bel també ha pactat 300.000 euros per l’Ajuntament de Deltebre, per l’Entubament, bombament i posterior urbanització del Passeig del Carrilet sobre l’actual desguàs del Préstec, 200.000 euros per la EMD Bítem per a la segona fase de construcció del casal de jubilats de Bítem, així com una nova partida de 80.000 euros per al Terres Travel Festival.

El portaveu també s’ha referit a la satisfacció que suposa assolir aquestes millores en los pressupostos generals de l’Estat. Ferran Bel ha manifestat que “Ens trobem davant la negociació que ha incorporat més esmenes de les Terres de l’Ebre, i de major import, a uns pressupostos generals de l’Estat”. “A més ho hem fet amb molta transversalitat sectorial i territorial”, ha afirmat el diputat.

A la vegada Ferran Bel ha destacat que la resta de acords, com la gratuïtat de les línies de transport públic per carretera de titularitat estatal, la millora per cooperatives de treball associat, o l’amortització accelerada de vehicles elèctrics, entre altres també afavoriran a la gent i empreses de Terres d’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies