HomePolíticaFerran Bel: ‘Els ajuntaments han de poder disposar lliurement dels diners estalviats...

Ferran Bel: ‘Els ajuntaments han de poder disposar lliurement dels diners estalviats per pal·liar la crisi derivada de la Covid19’

Aquest matí el diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha comparegut telemàticament des de Tortosa per tal de valorar l’actualitat política al Congrés.

El diputat al Congrés, Ferran Bel, ha explicat que manté una relació proactiva amb el govern espanyol, presentant propostes i aportacions i que la interlocució amb els diferents ministeris és fluïda, malgrat no sempre aquestes propostes tenen el mateix grau de receptivitat. No obstant, Bel ha lamentat la incertesa generada pel govern. “La crisi sanitària està generant una crisi econòmica i social, i a la vegada genera molta incertesa, i els govern i les institucions han de combatre-la, no generar-ne més!”, remarcava Bel, que ha lamentat que “no es poden produir situacions com la del permís retribuït recuperable, que 30 minuts abans d’entrar en vigor encara no havia estat publicat o l’ajornament de declaracions tributaries un dia abans de finalitzar el termini”.

Bel ha anunciat que, aprofitant la modificació que hi haurà de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, Junts per Catalunya ha presentat una proposta per modificar la regla de la despesa. “L’any 2020 i 2021 s’ha de suprimir la regla de la despesa per als ajuntaments i els ens locals han de poder destinar lliurement el romanent positiu generat durant aquests darrers anys”, ha remarcat el diputat. “Els ajuntaments, les diputacions i altres corporacions locals són imprescindibles per ajudar a les economies locals i atendre els problemes socials derivats de la Covid19”.

Per tal de clarificar el concepte, Bel ho ha comparat amb la situació que poden tenir moltes famílies. “Si una família ha estat estalviant els darrers anys, ara que venen temps difícils ha de poder gastar aquests recursos com cregui convenient, no s’entendria que algú decidís com ha d’invertir els seus estalvis. Demanem el mateix per als ajuntaments, que puguin invertir el romanent com millor creguin per tal de pal·liar l’afectació d’aquesta nova crisi”, ha explicat el diputat, que afirma que “des de Junts per Catalunya esperem comptar amb el suport dels diferents grups parlamentaris, esprem que l’esmena prosperi”

PREGUNTA A LA MINISTRA D’HISENDA

Bel també ha anunciat que demà intervindrà al Congrés dels Diputats per interpel·lar a la ministra d’hisenda, María Jesús Montero, sobre les mesures aplicades per als autònoms i petites i mitjanes empreses. En aquesta línia el diputat ha apuntat que “s’han implementat algunes mesures per autònoms i petites i mitjanes empreses en l’àmbit tributari, però creiem que no són suficients”. “Entenem que són unes mesures parcials i incompletes, cal un ajornament més flexible dels impostos. Estem d’acord en que no se poden condonar els impostos, però hem d’oferir més opcions per als autònoms i les pimes per poder-los aplaçar”. “En estos moments és imprescindible aportar la màxima liquiditat a les empreses i l’administració tributària també ha de contribuir”, ha conclòs el Bel.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 26

Últimes notícies