HomePolíticaFerran Bel presenta una iniciativa parlamentària d’urgència per ajudar els ...

Ferran Bel presenta una iniciativa parlamentària d’urgència per ajudar els municipis afectats pels aiguats

Ferran Bel, portaveu del Partit Demòcrata al Congrés dels Diputats, presenta de forma urgent, avui mateix, una iniciativa parlamentària als efectes que els municipis de la comarca del Montsià i Baix Ebre afectats pels aiguats puguen disposar del mateix tracte que s’ha donat a altres indrets de l’estat espanyol en situacions semblants, més enllà dels mateixos recursos i mesures que haurà d’implementar la Generalitat de Catalunya.

Esta iniciativa reivindica que s’establisquen ajuts destinats per pal·liar els danys materials, personals, en habitatges i establiments industrials, mercantils, agraris, marítim-pesquers, turístics i d’altres. Així mateix, també reclama ajuts pels danys causats a les produccions agrícoles i ramaderes, així com a les instal·lacions d’estes explotacions. A la vegada, la iniciativa parlamentària també reclama beneficis fiscals i mesures laborals i de la seguretat social. També exigeix establir un règim d’ajuts a les entitats locals en situació d’emergència, així com per a la recuperació de les zones sinistrades.

La iniciativa també sol·licita que el Ministeri de Transició Ecològica faça totes les actuacions i inversions necessàries per a la restauració del domini públic, hidràulic, marítim i terrestre de les zones afectades “amb la màxima celeritat possible“. Ferran Bel, ha qualificat el temporal de “devastador per a les Terres de l’Ebre, en especial per les comarques del Montsià i Baix Ebre” i ha demanat que s’agilitze per part del govern espanyol, la intervenció i actuació del Consorcio de Compensación de Seguros.

00″És un moment crític, cal que les administracions estiguen a l’altura i responguen amb molta celeritat, des del Partit Demòcrata estarem amatents i contribuirem en tot el que siga necessari”, ha conclòs Bel.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 99

Últimes notícies