HomeCulturaFesticAM aposta per la hibridació de disciplines artístiques en la sexta...

FesticAM aposta per la hibridació de disciplines artístiques en la sexta edició

El Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta buscarà enguany “trencar la barrera entre espectadors i artistes, i creuar la frontera entre realitat i ficció”, amb una programació que aposta per la hibridació de diferents disciplines i llenguatges artístics i la participació del  públic, segons ha explicat el director del festival, Jordi Príncep.

La columna vertebral del FestiCAM, que tindrà lloc entre l’11 i el 13 d’octubre a Amposta, continuaran sent les arts en viu i de carrer, però s’ha fet un pas endavant amb propostes innovadores i amb diferents llenguatges escènics. “Hem rebut més de 400 propostes de diferents països en la convocatòria d’espectacles, i ha sigut molt difícil fer -ne la selecció. Cada vegada rebem propostes més creatives, molt madures, amb molta investigació al darrere i totalment innovadores”, ha insistit Príncep. Això s’ha traduït en una programació que combina múltiples disciplines artístiques amb companyies de diferents països i que inclou instal·lacions, accions performàtiques, teatre de carrer, circ, dansa, música, titelles, clown… “L’art contemporani és això, i les arts de carrer encara potencien i promouen més la hibridació, la transdisciplinaritat i la mescla de mirades i corrents artístics”. Entre les propostes programades, hi ha deu espectacles premiats en diferents certàmens nacionals i internacionals. Tots els espectacles, menys dos, es faran als carrers d’Amposta entre la plaça Ramon Berenguer IV i la plaça de l’Ajuntament. Els espectacles d’aforament limitat tindran lloc al teatre de la Lira i del Casal.

 

Doble inauguració

Dos espectacles serviran la nit de divendres, 11 d’octubre, per a inaugurar la sexta edició del FestiCAM: Aureo, una proposta de circ contemporani amb acrobàcies d’alt nivell tècnic, equilibris, risc i tensió (21.30 h, plaça Ramon Berenguer IV); i Josafat, una adaptació en clau de circ del clàssic de Prudenci Bertrana, a càrrec de la companyia Passabarret (23 h, plaça de l’Ajuntament).

Entre les propostes més provocadores hi ha Sienta la cabeza (divendres 11, 18 h, c. Major), una acció performàtica en la qual el protagonista serà l’espectador que podrà experimentar en viu un canvi radical a través d’un atrevit pentinat. També participarà a FestiCAM la companyia l’Espill, de la Fundació Mercè Pla, que hi portarà l’obra de teatre Arrugats, una obra de teatre sobre les diferents capacitats de cada persona (divendres 11, 19 h, teatre del Casal). Entre les propostes de clown hi ha Open door i Escargots; en dansa, Topa, de Brodas Bros & Kukai Dantza, o Conseqüències, de la companyia Moveo; a cavall entre el teatre i la dansa trobem al programa We-ding,  de la companyia Los Moñekos. També hi haurà diverses instal·lacions, com L’atelier, una fusteria peculiar on les màquines semblen treballar soles, o Espai munta titella, en què els més menuts podran ser titellaires. L’escola de teatre i Circ oferirà també tallers d’arts del circ i exhibicions. L’espectacle de cloenda serà Eh man he, la mecànica de l’ànima, un espectacle de titelles i dansa a càrrec de la companyia Zero en Conducta (diumenge 13, 19 h, teatre de la Lira).

La regidora de Cultura d’Amposta, Inés Martí, ha destacat que la ciutat forma part del programa «Fem Dansa» del Pla Impuls de la Dansa de la Generalitat de Catalunya, fet que ha atorgat al FestiCAM l’oportunitat de comptar amb espectacles multipremiats i artistes de renom internacional. A més, es podrà comptar amb una programació prèvia i exclusiva per als centres educatius de la ciutat, i que constarà de tres obres de teatre programades per als dies 8, 9 i 10 d’octubre i amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques als estudiants d’Amposta. Per al dimarts 8 s’ha programat Momo o l’estranya història dels lladres dels temps, adreçat a alumnes de cinquè i sisè de primària i als de primer cicle de l’ESO; dimecres 9 es representarà Fili busters, un espectacle de circ per als alumnes dels cicles inicial i mitjà de primària; i finalment, dijous 10 hi haurà l’espectacle de dansa Transmissions, per als alumnes de més de 14 anys i escoles de dansa.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 70

Últimes notícies