HomeSocietatFinalitzen les obres d'arranjament a la bassa de Mas de Prades a...

Finalitzen les obres d’arranjament a la bassa de Mas de Prades a Ascó

ASCÓ // A finals del mes de juny van iniciar-se les obres d’arranjament de la bassa de Mas de Prades, en el marc d’una gestió forestal sostenible i la prevenció d’incendis forestals. Aquesta actuació ha consistit en la construcció d’una rampa interior per a la sortida de la fauna; en pintar les vores de la bassa en roig i blanc, per tal que sigui visible pels mitjans d’extinció d’incendis forestals aeris; i en la instal·lació d’un cartell a la tanca perimetral.

El cost de les obres ascendeix a 7.400 euros, i ha estat finançat íntegrament per la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. El termini per justificar l’esmentada actuació, des del moment en què va ser notificada la concessió de l’ajut, és el 21 de setembre d’enguany.

Les obres han implicat el buidatge de la bassa, amb la qual cosa ha deixat inoperatiu durant uns dies aquest recurs local d’extinció d’incendis. No obstant, s’ha considerat més oportú realitzar aquesta actuació al començament de l’estiu, en què la massa forestal encara conserva humitat, que no pas al setembre, en què s’hauran produït els episodis de calor propis del juliol i l’agost, els boscos estaran més secs i la probabilitat d’incendi forestal serà més elevada que ara.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies