HomeEducacióFinalment el Departament d'Educació ha dit la seua en el cas de...

Finalment el Departament d’Educació ha dit la seua en el cas de l’Institut de l’Ebre

Finalment, el Departament d’Educació ha dit la seua en relació a les presumptes irregularitats en les pràctiques de Formació Professional a l’Institut de l’Ebre, un cas que afectava quatre alumnes però que n’esquitxa 14 més, segons ha conclòs el tràmit d’informació reservada obert per la Secretaria General del Departament i encarregat a la Inspecció de Serveis. En conseqüència, Educació ha incoat un expedient disciplinari contra el director del centre, Armand Pons, i contra l’administradora. Pons, a més, ja hauria presentat la renúncia al càrrec en un claustre de professors que es va fer este dijous, paral·lelament a l’esperada compareixença davant dels mitjans de la directora dels Serveis Territorials, Montse Perelló, i de la secretària general del Departament, Patrícia Gomà.

El cas se remunta a una denúncia de dos professors presentada l’octubre del 2023 a la Bústia Ètica de la Generalitat, a Educació i a l’Oficina Antifrau. A partir d’esta denúncia, segons el relat de Gomà, la Inspecció d’Educació dels Serveis Territorials va obrir un expedient informatiu que va constatar “indicis d’irregularitats administratives”. A grans trets, quatre alumnes havien fet les pràctiques de manteniment informàtic exclusivament al centre, sense trepitjar l’empresa amb la qual hi havia signats els convenis de pràctiques, un extrem que, segons Gomà, està prohibit per la Llei de formació professional.

Posteriorment, la inspecció educativa territorial va elevar un informe als serveis centrals del Departament, que van demanar a la Intervenció General de la Generalitat que audités els comptes de l’institut tortosí, cosa que farà almenys en relació a l’exercici del 2023. Per altra banda, el 22 de març se va obrir l’esmentat procediment d’informació reservada, a partir del qual la Inspecció de Serveis deduïx l’existència d’irregularitats en les pràctiques formatives i la Inspecció de Treball, en apreciar-hi una “relació laboral emmascarada en pràctiques curriculars”, proposa una sanció de 50.000 euros que ha d’assumir Educació. El Departament va presentar al·legacions, però això no impedix que finalment haja incoat també un expedient disciplinari per una possible falta greu contra dos dels membres de la direcció del centre, que s’exposarien, segons la legislació vigent, a la suspensió de funcions, amb pèrdua de retribucions, per més de quinze dies i fins a un any; el trasllat de lloc de treball dins la mateixa localitat; la destitució del càrrec de comandament; la rescissió del nomenament d’interí o la pèrdua d’un o dos graus personals. En el cas del director del centre, ha decidit fer un pas al costat i no renovar el seu càrrec sense esperar a la resolució de l’expedient sancionador.

Catorze alumnes més

El cas és que a més a més dels quatre alumnes implicats inicialment, Educació ha detectat la situació irregular de 12 alumnes més que si bé van fer pràctiques de manteniment informàtic tant al centre com a empreses, estos vincles no estaven avalats ni per un conveni de pràctiques ni per cap contracte laboral. A banda, se conclou que dos exalumnes havien fet faenes de suport administratiu al centre també sense contracte. Per tant, en total són 18 els alumnes, en els darrers cinc cursos, que haurien patit esta mala praxi. Educació ja ho ha fet saber a la Inspecció de Treball, que probablement propose una sanció econòmica afegida al mateix departament d’Educació.

Gomà va fer però una crida a la “cautela”, per tal de respectar la presumpció d’innocència dels dos expedientats, i juntament amb Perelló, va destacar que la taca no pot embrutar la trajectòria del principal institut de formació professional del territori, que compta amb 1.500 alumnes i 150 professors i que ha sigut un referent en el desplegament de la formació professional dual, que la Generalitat vol ara reimpulsar. També van destacar la col·laboració de la direcció del centre durant la investigació i el fet que no hi haja hagut ni apropiació indeguda ni frau.

L’expedient disciplinari s’ha de resoldre abans de sis mesos i si la resolució final és objecte de recursos o impugnacions, el cas pot entrar en la via del contenciós administratiu.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 15

Últimes notícies